14.4 C
Amsterdam
woensdag, mei 22, 2024

Spanje

Bij een vakantie in Spanje denk je waarschijnlijk in eerste instantie aan zon, zee en strand. Toch valt er in dit Zuid-Europese land veel meer te beleven dan alleen dat. Behalve dat je in Spanje gezellig uit (eten) kunt gaan, kan je hier ook genieten van de cultuur.

Wil je meer van Spanje zien dan alleen Barcelona, Madrid en de welbekende kuststreek, dan is het zeker aan te raden om eens enkele bezienswaardigheden te gaan bekijken. Om meer over het land, de bewoners en de geschiedenis te weten te komen volgen hier enkele plaatsen die je zeker eens gezien moet hebben.

Sevilla

Het is niet voor niets dat Sevilla ook wel eens het grote openluchtmuseum wordt genoemd. In deze stad vind je dan ook een groot aantal bezienswaardigheden. De bekendste zijn de klokkentoren Giralda, de wijk Santa Cruz, het Alcázar paleis en natuurlijk het Plaza de Espanaplein.

Nog een leuk weetje over Sevilla is dat deze stad bekend staat als de bakermat van de Flamenco. Ben je dus in deze stad, vergeet dan niet om een flamencovoorstelling te bezoeken. Het is ook aan te raden om een stadswandeling te maken.

Las Médulas

In het westen van Spanje bevindt zich de provincie León. Hier liggen enorme rotsformaties die bestaan uit aarde die roodgekleurd is. Ze worden Las Médulas genoemd. Ze zijn door de mijnbouwtechnieken van de Romeinen ontstaan.

Deze oude techniek staat bekend als de Ruina Montium. Eerst worden er smalle gangen in de rotsen gegraven. Vervolgens wordt er met water op hogedruk water in deze gangen gepompt. De bedoeling hiervan is dat er scheuren in de gangen ontstaan.

La Palma

Een van de Canarische eilanden die bij Spanje horen is La Palma. Het eiland staat bekend als het groenste eiland en je vindt hier dan ook prachtige natuur. Dit is dan ook de reden dat het eiland een UNESCO-erfgoed is.

Je vindt op La Palma behalve dennenbossen en een groen regenwoud ook een prachtig woestijnlandschap met rotsen en vulkanische kraters. Ook zijn er op dit eiland een aantal belangrijke bezienswaardigheden zoals de vulkaan Cumbre Vieja en de stad Santa Cruz de La Palma.

Alhambra in Granada

Granada

Bezoek je Granada in Andalusië dan is er hier een bezienswaardigheid die je tijdens je bezoek zeker niet wilt missen. De grootste trekpleister van deze stad is de Alhambra. Dit mooie rode kasteel stamt uit de 13e eeuw.

Het is gelegen op een heuvel aan de voet van de berg Sierra Nevada. Omdat het gehele complex een oppervlakte heeft van 142.000 vierkante meter kan je het tijdens je bezoek aan Granada zeker niet ontgaan.

Plaza de la Lonja in Palma de Mallorca

Mallorca

Mallorca is het grootste eiland van de Balearengroep. Behalve prachtige stranden vind je hier ook de Cuevas del Drach, ook wel de Drakengrotten genoemd. Deze grotten liggen op ongeveer 25 meter onder de grond. Het betreft 4 grotten die met elkaar verbonden zijn.

Het is dan ook niet zo gek dat je jezelf tijdens je bezoek aan de Cuevas del Drach in een magische wereld waant. Zeker als je het ondergrondse meer met de vele stalactieten en stalagmieten bezoekt. Het bijzondere aan een tour door deze grotten is dat er aan het einde een klassiek concert wordt gegeven.

Ribera markt en de Nervion rivier in Bilbao

Bilbao

Tot enkele tientallen jaren geleden was Bilbao totaal niet geliefd bij touristen. Dit is tegenwoordig wel anders. De stad wordt nu gewaardeerd vanwege de vele bezienswaardigheden en het historische centrum.

Bezoek je Bilboa, dan is het Guggenheim Museum met moderne kunst zeker een aanrader. Je vindt dit bekende museum op de oude scheepswerf. Ook het Teatro Arriage en de kathedraal van Santiago de Bilbao zijn echte trekpleisters in deze stad.

Uitzicht vanaf de Iglesia de Santa Cruz in Cadiz

Cádiz

De stad Cádiz ligt in Andalusië, het zuidelijke deel van Spanje. Het is niet alleen een van de oudste steden van Europa, de stad is ook helemaal door water omringd. Dit is de reden waarom Cádiz al eeuwenlang een zeehaven is.

De bezienswaardigheden in deze stad dateren vaak al uit de Romeinse tijd. Verder vind je in Cádiz een mooie, gezellige boulevard. Je kan hier ook heerlijk door de stad wandelen, de kathedraal bezoeken of terug in de tijd reizen tijdens een bezoek aan een van de historische kastelen in deze Spaanse stad.

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen