6.1 C
Amsterdam
vrijdag, maart 1, 2024

Drenthe

Drenthe heeft een veelzijdige natuur met heidevelden, bossen en beekjes. De provincie ademt daarmee rust uit, maar biedt tevens gezelligheid in de knusse dorpskernen waar het goed toeven is op één van de terrasjes.

Hunebedden
Zeg je Drenthe, dan zeg je hunebedden. Hunebedden zijn de oudste monumenten van Nederland. Ze zijn gebouwd van zwerfkeien die in de IJstijd naar Drenthe zijn meegevoerd. Ze werden tussen 3350 en 3050 v.Chr. gebruikt als grafkamers. In Drenthe zijn 52 hunebedden te vinden die uiteraard bezocht kunnen worden.

Wildlands
Wildlands Adventure Zoo Emmen is de nieuwe naam voor het voormalige Noorder Dierenpark Emmen. Het park onderging tussen 2013 en 2016 een grote metamorfose en is sindsdien opgedeeld in vier gebieden: in Jungola staat de jungle centraal, in Serenga de savanne en woestijn en in Nortica de poolgebieden. Daarnaast is Animazina een overdekte speeltuin met enkele dierverblijven.

Fietsen en wandelen door Nationale Parken
Ervaren wat echte stilte en rust is? En dat tussen natuur van verborgen schoonheid? Dan kun je in Drenthe urenlang wandelen en fietsen door verschillende Nationale Parken, zoals Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en de Drentsche Aa. Bij het Dwingelderveld is de kans bovendien groot dat je kuddes schapen tegenkomt, vaak vergezeld door een herder. En je kunt natuurlijk ook een schaapskooi aandoen tijdens je tocht. Het Drents-Friese Wold is juist weer heel bosrijk. De Drentsche Aa kenmerkt zich door de 28 kilometer lange beek die door het landschap slingert.

Mountainbiken of een huifkartocht
Liever meer actie of juist je laten rijden door het landschap. Drenthe is ook perfect als plek om te mountainbiken en telt verschillende mooie routes. De provincie telt daarnaast 900 kilometer aan huifkarroutes.

Gezelligheid rond de Brink
De brink was vroeger de plek waar het vee werd verzameld, alvorens het naar omliggende weilanden werd gebracht om te grazen. Een brink is dus een rond grasveld, vaak als middelpunt van een dorpskern. Tegenwoordig tref je er vaak restaurants en gezellige terrasjes. In Dwingeloo vind je bijvoorbeeld een echte brink.

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen