9.9 C
Amsterdam
maandag, april 22, 2024

Brugge

Brugge heeft een rijke geschiedenis en dat zie je terug bij je bezoek aan deze prachtige Belgische stad. Niet allen zijn prachtige bezienswaardigheden van vele eeuwen geleden haast perfect behouden gebleven, daarnaast geeft Brugge ook op culinair gebied veel te bieden.

Van oudsher was Brugge vaak een echte handelsstad, bijvoorbeeld tussen de 13 en 15e eeuw. Je ziet het terug in het Hanzekwartier met onder meer de Spanjaardstraat – een verwijzing naar de Spaanse handelsinvloeden en het Oosterlingenplein, dat op zijn beurt refereert aan de kooplui uit het oosten. Plekken om zeker even langs te wandelen bij je bezoek.

Wat echter een ware must see en haast niet te missen is, is de Rozenhoedkaai. Het is niet voor niets de meest gefotografeerde plek van Brugge. De prachtige gevels, het water: gewoonweg schitterend. Je kunt er ook lekker neerstrijken op een terras.

Één van de oudste gebouwen van de stad is de Burg, waar in de 2e eeuw al mensen woonden. De Burg is sierlijk en fungeerde door de jaren heen als thuisbasis voor de Graaf van Vlaanderen, maar er zat ook lange tijd de rechtbank gevestigd.

Water heeft altijd al een belangrijke rol gespeeld in Brugge. Je ziet het terug in de mooie ‘reien’, het Belgische woord voor gracht of kanaal. Plan een wandeling waarbij je de Groenerei en het Minnewater aandoet. Maar je kunt natuurlijk ook een boottocht door Brugge maken.

Brugge is ook een echter bierstad. Neem de Brugse Zot en Straffe Hendrik, maar ook Die Scone Blonde, Diene Stouterik en Diene Simon. Naast bier heeft Brugge ook eigen kaas, jam, ijs, mosterd, likeur en vleesspecialiteiten waar de stad om vermaard is. Maar ook de Brugse kletskoppen en pralines zijn traktaties bij de koffie!

Wie met kinderen afreist naar Brugge, kan wellicht op gejuich rekenen bij het voorstellen om het Frietmuseum en het Chocolademuseum te bezoeken. Ook het Boudewijn Seapark, een themapark met dolfijnen, is leuk voor kids en het Concertgebouw heeft een speciaal ‘kindercircuit’.

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen