9.9 C
Amsterdam
maandag, april 22, 2024

Mallorca

Mallorca is één van de meest geliefde eilanden van Spanje en dat is goed te verklaren. Het eiland heeft prachtige stranden, een zeer bezienswaardige hoofdstad Palma de Mallorca en mooie gevarieerde natuur, die zich goed leent voor zowel wandelingen als fietstochten. Het eiland heeft een doorsnee van ongeveer 100 kilometer, waardoor je met een huurauto het vaak in zijn geheel aardig kunt verkennen, waar je bestemming zich ook bevindt.

Zon, zee en strand op Mallorca

Mallorca is zeer in trek bij liefhebbers van zon, zee en strand. In iets meer dan 2 uur vlieg je al naar het eiland toe en vind je er bruisende badplaatsen. Dat betekent ook dat je zeker niet alleen bent: de economie van Mallorca is grotendeels gericht op het toerisme en zeker de bekendere kustplaatsen hebben daarmee ook wat van hun authentieke karakter verloren. Op Mallorca heb je zowel lange zandstranden, waar het vaak druk is, en kiezelstranden, die wat minder druk zijn en ook ongerepter.

Fietsbestemming

De afgelopen jaren is Mallorca steeds populairder geworden bij fietsers en wielrenners. Ook wandelaars onderkennen de schoonheid van het Spaanse eiland. Dat is mede te danken aan de grote variatie aan flora en fauna. Immers, naast strand, bos en meer agrarische gebieden, vind je op Mallorca ook bergen die hoger zijn dan op andere eilanden in de Balearen. Serra de Tramuntata is daarbij de belangrijkste trekpleister voor hen die vooral komen voor de natuur op Mallorca.

Uitgaan en shoppen in Palma de Mallorca

Palma de Mallorca is de grootste plaats op het eiland en daardoor ook het epicentrum als het gaat om uitgaan. Palma heeft grofweg twee uitgaansgebieden: bij de haven en boulevard van de stad zijn verschillende discotheken en bars gevestigd. Hier gaan onder meer de locals uit, maar ook de bezoekers die met hun chique boot in de haven liggen en niet kijken op een honderdje meer of minder. Aan de rand van de stad ligt S’Arenal. Dit is het gebied dat zeer populair is onder toeristen. De grootste discotheek is Mega Park. Je hebt in S’Arenal meerdere concentraties clubs en kroegen die zich focussen op Duitse, Nederlandse en Engelse toeristen.

Winkelen kan prima in Palma de Mallorca, waar je leuke winkelstraten hebt met een divers aanbod. Aan de andere kant van het eiland, de oostzijde, ligt het plaatsje Arta. Ook hier kun je aardig shoppen. In de overige dorpjes is vaak een vrij beperkt winkelaanbod, bestaande uit de standaard toeristenwinkels.

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen