12.8 C
Amsterdam
zondag, juni 16, 2024

Ontdek het menselijk lichaam van binnen bij Bodyworlds

Ontdek alle geheimen dat ons menselijk lichaam bij zich draagt. Waag een bezoekje aan de anatomietentoonstelling van Bodyworlds in Amsterdam. Bodyworlds neemt je mee door in een fascinerende ontdekkingsreis van het menselijk lichaam.

Wat is er te beleven in Bodyworlds?

Wat dit museum zo bijzonder maakt is dat er gebruik wordt gemaakt van echte geconserveerde menselijke en dierlijke lichamen geplaatst in verschillende houdingen. Zo zie je hoe het menselijk lichaam er van binnen uit ziet. Deze attractie is meer geschikt voor mensen die hier echt interesse in hebben of kennis op willen doen.

Zoals wetenschapsliefhebbers en mensen gefascineerd door het menselijk lichaam. Of gewoon mensen die nieuwsgierig zijn aangelegd. Een bezoekje aan Bodyworlds is vooral geschikt voor volwassenen en tieners.

Wat maakt Bodyworlds zo bijzonder

Door een kijkje te nemen bij de tentoongestelde lichamen van Bodyworlds leer je veel over jezelf en het menselijk lichaam. Wat zijn de effecten van voedsel, van sporten en van geluk? Hoe zie je dat terug in jouw lichaam?

Het is ook bijzonder dat er gebruik wordt gemaakt van échte menselijke donorlichamen waarbij de lichaamsvloeistoffen zijn vervangen door siliconenrubber. Hierdoor blijven de lichamen goed geconserveerd en kunnen ze worden tentoongesteld. De lichamen zijn geurvrij en kunnen jarenlang geconserveerd blijven. Deze techniek is zelfs duurzamer dan mummificatie!

Doordat de huid ook is verwijderd zie je hoe ons lichaam er nu écht van binnen uitziet. Onze spieren en pezen, bloedvaten en vet.

Bodyscan

Wil je het nog een stapje verder bekijken en zien wat voor effecten jouw persoonlijke keuzes op jouw lichaam hebben? Stap dan in de Bodyscan van Bodyworlds. Er wordt dan een meting gedaan over jouw lichaamssamenstelling. Zo zie je of jouw lichaam in balans is. Dit is een betere weergave dan het BMI. Het BMI houdt namelijk geen rekening met gezondere massa zoals spiermassa dat zwaarder weegt dan vet. Voordeel van een INbodyscan bij Bodyworlds is dat deze inbegrepen is bij de ticketprijs. Je kunt je tickets voor Bodyworlds hier reserveren, zo weet je zeker dat je op je gewenste tijd naar binnen kunt en je hoeft niet onnodig in de rij te staan.

Hoe kom je het beste bij Bodyworlds?

Bodyworlds bevind zich middenin het centrum van Amsterdam. Op de Damrak om precies te zijn. Deze tentoonstelling is het beste te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf het Centraal Station Amsterdam is het maar 6 minuten lopen naar Bodyworlds. Afreizen naar Bodyworlds met de auto is niet aan te raden. Er zijn omliggende parkeergarages, maar die zijn prijzig en je staat vaak lang te wachten voor je kunt inrijden. Bodyworlds heeft zelf geen parkeergelegenheden of eigen parkeerterreinen.

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen