9 C
Amsterdam
vrijdag, maart 1, 2024

Amsterdam

Amsterdam, stad van de eeuwenoude grachten, van de musea van internationale allure, van de gezellige markten en stad om te shoppen of lekker uit eten te gaan.

Kunst en cultuur
De afgelopen jaren is het aantal bezoekers aan Amsterdam flink toegenomen en dat is niet zonder reden. Onze hoofdstad is enorm veelzijdig. Voor ieder is er wel wat te beleven. Liefhebbers van cultuur kunnen uiteraard terecht in het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum of het Stedelijk Museum. Maar ook het Tropenmuseum, de Hermitage, het Joods Historisch Museum en Onze Lieve Heer op Zolder zijn het bezoeken meer dan waard. Op het gebied van muziek bieden het Concertgebouw, Carré, het Nationale Opera en Ballet in de Stopera, Paradiso, de Melkweg, Ziggo Dome en AFAS Live het beste wat er in ons land te vinden is qua muziek in verschillende genres.

Unieke grachtengordel
De gordel aan grachten maakt Amsterdam uniek. Je kunt ze bewonderen met een mooie wandeling, per fiets of vanaf het water, door zelf een bootje te huren of een rondvaart te maken. Een mooi overzicht over de stad heb je vanaf de ADAM Toren, aan de Noord-zijde van het IJ. Hier kun je ook op grote hoogte schommelen!

Uitgaan en de Wallen
Amsterdam heeft een bruisend nachtleven. Rondom het Rembrandtplein en Leidseplein zijn veel kroegen te vinden. Daarnaast telt de hoofdstad veel clubs en vinden er zomers elk weekend meerdere festivals plaats. Voor met name buitenlandse toeristen werken de Wallen als een magneet. Het Red Light District heeft naast dames van lichte zeden, clubs ook klassieke bruine kroegen. Lees hier meer over de Wallen.

Shop till you drop
Voor shoppen is Amsterdam ook een zeer geschikte plek. In de Kalverstraat zitten veel grote ketens, de Negen Straatjes heeft de bijzondere boetiekjes en bij slecht weer is winkelcentrum Gelderlandplein een mooie uitwijklocatie. Shoppen kan natuurlijk ook op één van de markten die de stad telt: de Albert Cuijp, de Dappermarkt en de Ten Katemarkt.

Amsterdam met kids
Met kinderen is Artis een fijne attractie, maar je kunt ook naar wetenschapsmuseum NEMO, wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds. Je kunt Geitenboerderij Ridammerhoeve in het Amsterdamse Bos bezoeken en in de stad zijn ook verschillende Escape Rooms te vinden.

Budgettips
Relatief goedkoop overnachten doe je door bijvoorbeeld je accommodatie te zoeken in Amsterdam-Zuidoost of Sloterdijk, maar het is ook het overwegen waard om je hotel in bijvoorbeeld Zaanstad, Almere of Utrecht te kiezen. Vaak net wat goedkoper en je bent toch binnen een half uurtje in hartje Amsterdam met het openbaar vervoer. De stad zelf is perfect te verkennen met het openbaar vervoer. Zie daarvoor onze pagina over de metro, tram, bus, pontjes en taxi in Amsterdam, inclusief metrokaart.

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen