9.9 C
Amsterdam
maandag, april 22, 2024

Barcelona

Wereldstad Barcelona biedt alle ingrediënten voor een smaakrijke stedentrip: aangenaam weer, wereldberoemde musea, monumentale en moderne wijken, basiliek Sagrada Família, voetbalstadion Camp Nou, tapas . De Catalaanse hoofdstad gloeit aan de Middellandse Zee en leent zich door de vele stranden ook goed als vakantieoord – zeker in de warme zomer.

Madrid is de hoofdstad van Spanje. Barcelona staat te boek als een van de culture hoofdsteden van Europa. Alleen al de aanwezigheid van de overweldigende Sagrada Família, Park Güell en Picasso Museum bombarderen de hoofdstad van de autonome regio Catalonië tot een van de aantrekkelijkste plaatsen van het continent. Barcelona onderging in de aanloop naar de Olympische Spelen van 1992 een metamorfose: van ingedutte industriestad tot blakende metropool.

Barcelona telt drie luchthavens: Barcelona El Prat Airport, Girona Airport en Reus Airport. Prijsvechters als Ryanair, Easyjet en Wizz Air vliegen vanuit verschillende Europese steden naar een of meerdere vliegvelden rond de Catalaanse hoofdstad. Het centrum van Barcelona is uitgestrekt. Beste manier zo veel mogelijk, in korte tijd, van de stad te zien is met de metro. De Barcelona Card en Hola BCN! Travelcard geven je ongelimiteerd toegang tot het openbaar vervoer. Of huur een fiets.

Beste tijd naar Barcelona te gaan: het voor- of najaar. Dan zijn de temperaturen aangenaam, is de kans op neerslag klein en betaal je niet de hoofdprijs voor een hotelovernachting. De zon schijnt tijdens de zomermaanden uitbundig. Verkoeling van de Middellandse Zee is altijd in de buurt, bijvoorbeeld als je op het bekende strand Barceloneta bruin wordt. Ook het omvangrijke stadspark Parc de la Ciutadella biedt voldoende beschutting tegen de zon. Bovendien kun je daar goed terecht voor een picknick.

La Rambla

Bekendste en meest toeristische straat is La Rambla. Schroom niet zijstraatjes in te stappen. Smoezelige steegjes leiden naar rustieke pleinen in de eeuwenoude centrumwijken. We hebben de leukste wijkjes van Barcelona op een rij gezet. In het hart van Barcelona zijn er talloze restaurants waar je tot laat op de avond tapas kunt eten. Bijvoorbeeld bij La Cova Fumada, niet ver van strand Barceloneta. Vergeet ook vooral niet de heuvel Montjuïc te verkennen. Je vindt er de vermaarde kleurrijke waterfontein, het Olympisch Stadion en het museum Joan Miró.

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen