9.9 C
Amsterdam
maandag, april 22, 2024

Agios Nikolaos | Alles wat je wil weten over één van de leukste dorpen op Kreta

Agios Nikolaos is een prachtig stadje gelegen in het noord oosten van het eiland Kreta. Deze stad ligt ten oosten van Heraklion en ten westen van Sitia. Agios Nikolaos is met name zo mooi door het binnenmeertje genaamd Voulismeni. Deze wordt omringd door hoge muren. Tussen het jaar 1867 en 1871 werd het kanaal verbonden met de haven van Agios Nikolaos. De inwoners beweren dat Voulismeni bodemloos is, of in ieder geval heel diep, en daarom mag er niet gezwommen in worden. Wel is het mogelijk om gezellig te zitten rondom het meertje bij de verschillende terrassen. Wil je toch gaan zwemmen dan biedt deze stad genoeg stranden om dat te doen.

De winkels, hotels en restaurants in Agios Nikolaos

Agios Nikolaos kan gezien worden als een hele leuke en gezellige plek om te bezoeken tijdens je vakantie. Er zijn in de zomer enorm veel winkels, hotels en restaurants te vinden waar je heerlijk kunt vertoeven. Besluit je om in de winter naar Agios Nikolaos te gaan dan zijn de meeste winkels, hotels en restaurants gesloten. Agios Nikolaos heeft ontzettend veel restaurants in diverse smaken. Wil je het als Nederlander Nederlands houden bezoek dan eens restaurant de Molen. Je kunt hier wiener schnitzels eten, maar ook staat er bijvoorbeeld nasi goreng op de menukaart. Je vindt restaurant de Molen bij het eerder genoemde Voulismeni meertje.

Het beste restaurant van Agios Nikolaos

Ongetwijfeld is het beste restaurant van Agios Nikolaos het bio restaurant Nobelos. Het is een authentiek Grieks restaurant met een volledig biologisch keuken. Je vindt hier allerlei gerechten met veel liefde en passie bereid. Een tip is om eens de zelfgemaakte roomijs te proberen, door wie anders dan oma.

Wat is leuk om te doen in Agios Nikolaos?

Heel bekend in Agios Nikolaos is het jaarlijkse Lato festival. Dit festival is er vanaf half juli tot half september en heeft een theater, concerten aan strand en dans acts. Daarnaast vindt het festival plaats in bioscopen in de stad en op het podium van het binnenmeer. De belangrijkste bezienswaardigheden in deze stad zijn twee kerken en twee musea. Zo heb je de hoofdkerk Agia Triada met allerlei fresco’s in Byzantijnse stijl. En je hebt de koepelkerk Agios Nikolaos met allerlei fresco’s uit de derde eeuw. Aan de koepelkerk Agios Nikolaos heeft de stad z’n naam dus te danken.

De meest interessante musea in Agios Nikolaos

Je hebt twee interessante musea in Agios Nikolaos. Zo is er het folkloristisch museum met diverse iconen en kunstnijverheid. Dit museum is geopend van zaterdag tot vrijdag met openingstijden van 10.00 tot 13.30 en 19.00 tot 21.30. En daarnaast heb je het Archeologisch museum met verschillende vondsten uit de Minoïsche tijd en is geopend van dinsdag tot zondag met de openingstijd 08.30 tot 15.00.

Dagtochten naar andere eilanden

Er worden vanuit Agios Nikolaos ook dagtochten georganiseerd naar Spinalonga, het lepra eiland, Santorini en het eilandje Agios Pantos dat recht tegenover de stad ligt met de bekende en fameuze berggeiten. Je kunt iets verder van de stad het prachtige kerkje Panagia i Kera bezoeken. Dit kerkje is open vanaf 08.30 tot 15.00.

Hoe zit het met het weer per maand in Agios Nikolaos?

Agios Nikolaos heeft een warm mediterraan klimaat en staat onder invloed van de Middellandse Zee. Daardoor staat er altijd een licht briesje wat voor de nodige verkoeling zorgt. De winters zijn zacht te noemen, maar er valt wel veel neerslag. Zomers zijn warm, heet en kurkdroog en er zijn zelden regenbuien. De gemiddelde temperaturen in Agios Nikolaos zijn als volgt. In januari is de minimale temperatuur 8 graden en maximale temperatuur 14 graden. In februari is de minimale temperatuur 8 graden en maximale temperatuur 15 graden. In maart is de minimale temperatuur 9 graden en maximale temperatuur 16 graden. In april is de minimale temperatuur 11 graden en maximale temperatuur 19 graden. In mei is de minimale temperatuur 14 graden en maximale temperatuur 23 graden. In juni is de minimale temperatuur 18 graden en maximale temperatuur 26 graden. In juli is de minimale temperatuur 21 graden en maximale temperatuur 29 graden. In augustus is de minimale temperatuur 21 graden en maximale temperatuur 30 graden. In september is de minimale temperatuur 19 graden en maximale temperatuur 27 graden. In oktober is de minimale temperatuur 16 graden en maximale temperatuur 22 graden. In november is de minimale temperatuur 13 graden en maximale temperatuur 19 graden. In december is de minimale temperatuur 10 graden en maximale temperatuur 16 graden.

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen