9.9 C
Amsterdam
maandag, april 22, 2024

Praag

Praag is de ideale bestemming voor een betaalbare stedentrip. De sprookjesachtige binnenstad, zintuigprikkelende kathedralen en de middeleeuwse Charles Bridge maken de Tsjechische hoofdstad tot een van de fraaiste en meest romantische steden in Europa.

Praag, gelegen aan de rivier Vltava, staat bekend als de ‘Gouden Stad’. De hoofdstad van de Tsjechische Republiek telt zo’n 1,2 miljoen inwoners. Praag ademt historie. Of het nu de burchtwijk met de St.Vituskathedraal is, Charles Bridge, het Oudestadhuisplein of de Joodse wijk Josefov: de middeleeuwen zijn altijd in de buurt.

Naast de zorgvuldig geconserveerde paleizen en gotische kathedralen is het struinen door de smalle straatjes van de romantische wijk Mala Strana een aanrader. Aan de rand van de wijk met vele restaurants ligt Petrinhill, waarvandaan je het beste uitzicht over Praag hebt.

Praag is vanuit heel Europa goed bereikbaar. Prijsvechters als RyanAir en EasyJet vliegen meerdere keren per dag van en naar de Tsjechische hoofdstad. Het openbaar vervoer in het centrum en de buitenwijken is efficiënt, goedkoop en goed geregeld. Daarom is het ook geen probleem een hotel buiten het centrum te boeken.

Verken het centrum te voet. De meeste bezienswaardigheden zijn op loopafstand van elkaar. Bovendien is het hartstikke mooi via de Charles Bridge over de Vltava te wandelen. Met schilderachtige uitzichten.

De beste perioden voor een stedentrip naar Praag: aan het eind van de lente en begin van de herfst. Dan is de kans op zonnige dagen groot en is het minder druk dan in de zomermaanden. In de december is het Oudestadhuisplein omgetoverd tot een kerstmarkt.

De prijzen in restaurants in hartje Praag zijn vergelijkbaar met die in andere West-Europese hoofdsteden. Aan de randen van het centrum vind je genoeg eettentjes waar je kwalitatief goed en voor relatief lage prijzen een traditionele stoofpot kunt eten. En vergeet niet de lokale bieren te proeven. De Tsjechische bierbrouwers behoren tot de beste in de wereld. Na zdraví!

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen