14.4 C
Amsterdam
woensdag, mei 22, 2024

Geniet van het onovertroffen Artis, dierenoase in Amsterdam

Kom tot rust in de prachtige plek van Artis. Artis is een dierentuin dat al bestaat sinds de 19e eeuw en zich bevind in hartje Amsterdam. Artis is het oudste dierenpark van heel Nederland. En een van de oudste dierenparken van geheel Europa. Bewandel dezelfde paden waar onze voorouders bijzondere diersoorten hebben bewonderd. Artis is bijna niet weg te denken uit de hoofdstad.

Op zoek naar een leuke dagbesteding? Tijdens kindervakanties bied Artis speciale kinderrondleidingen aan. In Artis komt alles wat leeft en ademt bij elkaar. Van Bacterie tot aan planeet. Met ieder zijn eigen verhaal. En met ruim 900 diersoorten in Artis is er zeker wat te beleven. Wist je dat Artis in 2015 door Tripadvisor als de beste Dierentuin van de Benelux is vernoemd?

Tickets voor Artis kun je hier bestellen

Historie van Artis

Artis heeft zijn oorsprong in de 19e eeuw. Het opvallende is dat meeste dierentuinen in de 19e eeuw werden opgericht als privé bezit. Dat was niet de voorkeur van de oprichters. De oprichters stelden Artis open voor leden. Het is wel zo dat deze leden vaak de welgestelde personen waren van onze samenleving.

Daarnaast de diende Artis ook als een hub voor voorstellingen, concerten, en bijeenkomsten. Artis was een plek waarin zoologen, plantkundigen, antropologen en geologen  samen kwamen om de tentoonstellingen van bijzondere dier en plantsoorten te bewonderen en bespreken.

Geen zin om in de rij te staan voor kaarten? Bestel ze dan eenvoudig en voordelig online

Nu is Artis geopend voor het gehele publiek. Jong en oud. Leuk en educatief voor kinderen tijdens een vakantie en voor ouders. Kind en ouder kan menig plezier halen uit een bezoekje aan de oudste dierentuin van Nederland.

Hoe kom je in Artis

Aangezien dit historische park zich bevindt in hartje Amsterdam is de dierentuin Artis makkelijk te bereiken met openbaar vervoer. Met tramlijn 14 kan je makkelijk voor de tweede ingang van Artis uitstappen. Deze halte heet Plantage Middenlaan. Tevens is de dierentuin ook op loopafstand te bereiken vanaf het metrostation Waterlooplein. Artis beschikt ook over een eigen parkeerterrein waardoor het gemakkelijk is om met de auto naar de dierentuin te komen. Er zijn wel parkeertarieven en het parkeerterrein loopt snel vol. Daarom is het advies om met het OV naar Artis te komen.

Attracties in Artis

In Artis kan je niet alleen plezier hebben voor jong en oud, maar leer je ook veel van de bijzondere diersoorten, planten en microben die er in Artis is tentoongesteld worden. Naast plezier en recreatie heeft Artis ook een educatieve functie. Wil je graag een uitje met jouw kinderen waarin ze ook nog wat leren, waag dan een bezoekje aan Artis, de oudste dierentuin van Nederland. Bekijk eens een van de beroemde attracties.

Artis park

In het Artis park zijn er meer dan 900 diersoorten te vinden. Hier precies in hartje Amsterdam kan je meer te weten komen over de inheemse en exotische diersoorten die zich bevinden op onze planeet. Wandel rond door ons park met honderd jaar aan cultureel en natuurlijk erfgoed. Nuttig een drankje in ons Café de plantage. Of sta even stil in op het Artisplein. Loop rond en ervaar wat er voor jong en oud te vinden is.

Micropia

Zo groot als dat onze wereld en het universum lijkt. Zo klein is de microscopische wereld om ons heen. Bacteriën, schimmels, virussen en gisten. Ook wel microben genoemd. Ze leven overal op en in je. Wist je dat je wel tot een kilo aan bacteriën op jouw lichaam meedraagt?

In Micropia word je alles uitgelegd over deze oneindige kleine wereld. De wereld die je eigenlijk niet met het blote oog kan zien. Kom eens kijken bij de in 2016 als meest vernieuwende museum bekroonde Micropia. Bekroond door de jury van de European Museum Of The Year Awards. Kom langs bij Micropia in Artis en verbreed jouw wereld kennis over de kleinste diersoorten onder ons.

Planetarium

Neem je zelf mee door een wonderlijke reis door het universum in het planetarium van Artis. Maak eigenlijk een reis tussen onze kleinste wereld van bacteriën en de ruimte in ons universum. Bekijk hoe de aarde eruit ziet vanuit de ruimte en zie hoe ons sterrenstelsel eruit ziet. Verwonder jezelf door een reis samen met het planetarium door het heelal. Bekijk onze planeten en ons Melkwegstelsel en alle sterrenstelsels van het universum.

Geen zin om in de rij te staan voor kaarten? Bestel ze dan eenvoudig en voordelig online

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen