12.8 C
Amsterdam
zondag, juni 16, 2024

Erop uit en ontdek het oude en nieuwe Den Haag

Een onbetwist unicum van Den Haag is haar ligging aan zee. Liefst 11 kilometer aan breed zandstrand verbindt de Noordzee met ’s Gravenhage, zoals de stad officieel heet. Maar ook in de stad zelf is een hoop te beleven.

Hofstad
Den Haag is een belangrijke stad voor Nederland. Al decennia lang wonen onze vorsten in de verschillende paleizen in en rondom Den Haag, maar nog belangrijker is het Binnenhof: de plek waar ons land bestuurt wordt. Voor wie benieuwd is waar de wetten en regels worden afgesproken, kan een bezoek brengen aan de Tweede Kamer. En met wat geluk loop je een bekende politici tegen het lijf.

Kunst en cultuur
Maar Den Haag is ook een plek waar de kunst- en cultuurliefhebber zijn of haar hart kan ophalen. In de stad staan musea als Het Mauritshuis, Kunstmuseum Den Haag, Museum Voorlinden, Escher in het Paleis of de Gevangenpoort hoog aangeschreven.

Den Haag met kids
Bezoek je Den Haag met kinderen? Dan kun je bijvoorbeeld de vuurtoren van Scheveningen beklimmen, skiën, schaatsen, karten of lasergamen in de Uithof of van de vele glijbanen en waterattracties af in Duinrell in het aangrenzende Wassenaar. Educatief én spannend zijn de films in het Omniversum of breng een bezoek aan Sea Life. Voor wat jongere kinderen is een bezoek aan Madurodam uiteraard een aanrader.

Zee
We begonnen er al mee: één van de grote pluspunten van Den Haag is de ligging aan zee. Zowel Kijkduin als Scheveningen zijn mooie stranden met bruisende boulevards. Een dagje aan zee kun je eventueel nog afsluiten met een bezoek aan het Circustheater in Scheveningen, decor van veel grote musicals.

Culinair en shoppen
Den Haag leent zich daarnaast prima voor een middag shoppen: van hip tot haute couture, voor jong en oud en in alle prijsklassen. Exclusieve lokale merken en winkels vind je in het Hofkwartier, Noordeinde en op de Denneweg. Ook culinair is de stad zeer smakelijk: uiteraard eet je er de beste verse vis, maar bijvoorbeeld ook de vernieuwde Foodhallen Den Haag in winkelhof Haagse Bluf is een aanrader met twaalf uiteenlopende mini-restaurantjes en twee bars.

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen