12.8 C
Amsterdam
zondag, juni 16, 2024

Zandvoort

Door haar ligging aan zee leent Nederland zich uitstekend om een dagje door te brengen langs het strand. Als je verblijft in Amsterdam, dan is het strand van Zandvoort het makkelijkst bereikbaar.

Vanaf het station Amsterdam Centraal gaat er een rechtstreekse trein die je in exact 40 minuten afzet op station Zandvoort. Vanaf daar is het nog slechts driehonderd meter lopen naar het strand. De treinreis kost je circa 13 euro voor een retourtje. Langs de boulevard is veel parkeergelegenheid, waar echter wel een parkeerkaartje gekocht moet worden.

Het strand bestaat uit fijnkorrelig zand en is kilometers uitgestrekt. Alleen op zomerse dagen met temperaturen boven de 25 graden is het echt druk op het strand. Op andere dagen zal het weinig probleem geven om een plekje te vinden. Nederlanders zijn echte zonaanbidders. Liefst liggen ze de hele dag op hun strandlaken om bruin te worden, waar de Duitse badgast volgens hen vooral graag kuilen graaft.

Er zijn liefst 35 strandtenten aan de Zandvoortse kust te vinden waar je een kop koffie, een biertje, een lekker broodje of een complete maaltijd kunt eten. Op verschillende plekken kun je een strandstoel of windscherm huren, zodat je heerlijk kunt relaxen. Aan de zuidkant van Zandvoort is een drie kilometer lang naaktstrand te vinden.

Op het strand kun je naast zonnen en wandelen ook surfen, paardrijden en vliegeren. Zelf vissen is op drukke dagen niet toegestaan.

Langs de kustlijn zijn bovendien de nodige viskramen te vinden waar je verse vis kunt kopen. In Nederland is haring erg populair. De lokale bevolking eet deze wat zurige vissoort door het aan de staart boven het hoofd te houden en zo af te happen. Ook kibbeling, gefrituurde vis, is erg populair.

Zandvoort is niet alleen bekend als badplaats, het dorp heeft ook een racecircuit in de duinen. Hier vinden het hele jaar door racewedstrijden plaats met als klapstuk de Formule 1.

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen