9.9 C
Amsterdam
maandag, april 22, 2024

Terschelling

Op Terschelling geniet je van brede stranden, waar relatief vaak de zon schijnt. Je kunt er ook heerlijk wandelen, fietsen, surfen, vliegeren en paardrijden.

Zien en bezoeken
Markant en horizonbepalend is vuurtoren De Brandaris. Het is de oudste, nog in werking zijnde vuurtoren van Nederland en stamt uit 1594. Het is echter niet mogelijk de Brandaris te beklimmen.

Het bekijken waard zijn ook de Commandeurshuizen. De fraaie commandeurshuizen herinneren aan de zeventiende eeuw, toen walvisvangst een belangrijke inkomstenbron voor de eilandbewoners was. De naam refereert aan de kapiteins van de walvisvaarders, die ‘commandeurs’ genoemd werden.

Bij paal 23/24/25 is het Drenkelingenhuisje te vinden. Het is een voormalige schuilplaats voor drenkelingen op de plek waar regelmatig schipbreuk werd geleden. In 2000 is het volledig herbouwd.

Op zoek naar een bijzondere tussenstop tijdens een mooie wandeling of fietstocht? Strijk dan neer op het terras van de Bessenschuur. Aan de Badweg richting West aan Zee staat dit koffie- en theehuis, dat tevens dienst doet als cranberry museum. Het is de enige originele Bessenschuur in Europa.

Het Drenkelingenhuisje

Geniet van de natuur
Het mag geen verbazing heten dat Terschelling zich het best laat verkennen per fiets of wandelend. De schitterende veelzijdige natuur zorgt ervoor dat je echt tot rust komt. Bij de VVV is een wandelboekje met mooie routes te verkrijgen. Op diverse plaatsen op het eiland zijn bovendien fietsen (ook elektrisch) te huur. Een aanrader is fietstocht ‘Sporen in het Zand’, die zo’n 40 kilometer lang is en voert langs plekken met historische of culturele bezienswaardigheid.

Oerol
Tien dagen per jaar, in de maand juni, kleurt festival Oerol Terschelling. Op diverse bijzondere plekken in de natuur wordt theater, dans, muziek, beeldende kunst en allerhande andere optredens opgevoerd.

Snelle of normale boot
Vanuit Harlingen vertrekken zijn twee soorten overtochten naar Terschelling: de normale boot van rederij Doeksen, die er 1.45 uur over doet en aan boord en buffet- en a la carte restaurant heeft en een kindersalon. Er gaat ook een snelle boot, die de overtocht maakt in 45 minuten. Op deze verbinding kunnen echter geen auto’s en fietsen mee.

Vakantiehuisje Terschelling

Ben je op zoek naar een vakantiewoning op Terschelling? Een leuk huisje bij het strand of in de natuur? Kijk dan eens voor vakantiehuisjes op Waddenplaats.nl

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen