9.9 C
Amsterdam
maandag, april 22, 2024

Rotterdam

Rotterdam is misschien wel de hipste stad van ons land. Aan de oevers van de Maas laat de stad zowel haar moderne, eigentijdse, rauwe en historisch gezicht zien. En juist die unieke combinatie zorgt ervoor dat Rotterdam een zeer boeiende plek is om een weekendje weg te plannen of gewoon een dagje te shoppen.

De afgelopen jaren heeft Rotterdam hard gewerkt om zich te ontwikkelen tot de stad die het nu is: je zou kunnen zeggen klein Berlijn met originele architectuur van de Kubuswoningen en het Centraal Station, street art op verschillende plekken van de stad, de Markthal met haar keur aan smakelijke keukens en het bruisende nachtleven in de Witte de Withstraat.

Delfshaven
Zoals bekend werd Rotterdam zwaar getroffen door de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Één van de wijken die relatief ongeschonden door de oorlog kwam, is Delfshaven. Zodoende tref je daar nog de klassieke grachtenpanden en een pittoreske (jacht)haven. Vroeger was dit de plek van haringvisserij en het distilleren van jenever, tegenwoordig zijn antiekzaken en galeries, café’s en bierbrouwerijen neergestreken in Delfshaven.

Rotterdam met kids
Voor kinderen is de Euromast uiteraard een grote belevenis. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan Diergaande Blijdorp of een tochtje maken met de watertaxi, bijvorbeeld naar Hotel New York. Nabij stadion De Kuip is bovendien een groot bioscoopcomplex. Ook een boeiend bezoek is het aandoen van de SS Rotterdam, of te wel Stoomschip Rotterdam. Het is de grootste oceaanstomer ooit in Nederland gebouwd. De SS Rotterdam is het voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn en voer vanaf 1959 over vele wereldzeeën. Tegenwoordig ligt het schip permanent aangemeerd in de Maashaven in Rotterdam, bij Katendrecht. Tijdens je bezoek waan je je weer in de jaren vijftig en krijg je een beeld wat een groot cruiseschip allemaal in huis heeft en hoe het leven aan boord er vroeger uitzag.

Het water hoort bij Rotterdam. De wereldhaven zorgt voor veel werkgelegenheid en de Erasmusbrug is hét symbool van de stad. De afgelopen jaren zijn de kades van de Maas aantrekkelijk gemaakt om te flaneren of lekker te borrelen.

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen