9.9 C
Amsterdam
maandag, april 22, 2024

Londen

Of je nu komt voor sightseeing, musea, een voetbalwedstrijd of een nacht stappen. Londen biedt alles in veelvoud. De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk behoort tot de belangrijkste steden ter wereld. Zowel qua historie, economie, politiek, cultuur als sport. En natuurlijk als je een echte pint in de pub wil drinken.

Zoveel te zien en te doen

Wees niet bang dat je in een paar dagen niet al het pracht en praal in Londen ziet. De stad aan de Theems is domweg te groot en uitgestrekt. Er wonen meer dan 7,5 miljoen mensen. Geen andere stad in de Europese telt meer inwoners. Toch kun je tijdens een stedentrip een heleboel wel doen. Handig vervoersmiddel: The Londen Underground (Tube). Voor nog geen vijftien euro per dag kun je de hele dag ongelimiteerd reizen in het historische centrum. Met daarin bezienswaardigheden als Buckingham Palace, Westminster Abbey, Tower Bridge, Houses of Parliament en London Eye. Of struin door gezellige wijkjes als Notting Hill en Camden.

Goedkoop vliegen

Londen ligt op een groot eiland. Vanuit Europa kun je het best vliegen naar de Engelse hoofdstad. Snel en voordelig. Zeker als je voor een budgetmaatschappij kiest. De Engelse hoofdstad telt vijf vliegvelden en het aanbod van tickets is enorm. De bekendste zijn Heathrow en Gatwick. Vaak vlieg je voor enkele tientallen euro’s van en naar Londen. Als je althans vroeg genoeg boekt. In vergelijking met andere Europese hoofdsteden is een hotelovernachting in het centrum relatief prijzig. Kijk eens naar een overnachting in een hostel of via AirBnb.

Sport en kunstbolwerk

Kunst- en sportliefhebbers kunnen hun hart in London ophalen. Met musea als Tate Modern, National Gallery en het Science Museum behoort de Engelse hoofdstad tot de culture broeiplaatsen van Europa. Strijk op aangename dagen neer in fijne parken als Hyde Park, Holland Park en Hampstead Heath.

Voetbalclubs als Chelsea en Arsenal zijn wereldberoemd. Net als het tennistoernooi Wimbledon (op gras), dat in 2015 eind juni begint en de tweede week van juli. Voor de beleving van echte Engelse voetbalsfeer is het bezoeken van een wedstrijd in een van de lagere divisies een aanrader. Of, kijk rugby of voetbal in een pub. Onder het genot van een pint en een stevige pubmaaltijd. Cheers!

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen