14.1 C
Amsterdam
woensdag, mei 22, 2024

Beleef de Johan Cruijff Arena met een uitgebreide stadiontour

Ben jij ook fan van Ajax of gewoon nieuwsgierig naar de plekken in de Johan Cruijff Arena die normaal voor anderen afgesloten zijn? Dan is een bezoekje aan het Johan Cruijff Arena tour niet te missen. Bij deze attractie is er veel te zien. Je wordt meegenomen in de geschiedenis van één van de beroemdste stadions van Nederland tijdens een stadion tour.

De Johan Cruijff Arena. Een stadiontour leidt je achter de schermen van deze Amsterdamse voetbaltempel. De Johan Cruijff Stadion tour is een tour van 75 minuten met maximaal 25 personen waarbij je wordt meegenomen door de voetbalhistorie van Ajax.

Er is zelfs een mogelijkheid om een VIP tour van twee uur door de Johan Cruijff Arena te nemen. Voor elke voetbalfanaat is er wat wils.

Zeker ook leuk om met kinderen de rondleiding te doen en vertel ze wat bij over jouw favoriete voetbalstadion en jouw voetbalheld. En vooral jouw favoriete voetbalclub.

Samen met een gids of een audiotour word je meegenomen langs de hoogtepunten van de voetbalhistorie dat heeft plaatsgevonden in het Johan Cruijff Arena en haar voorgangers.

De attracties van het Johan Cruijff Arena stadion tour

Er zijn meerdere highlights in de arena. En we nemen je graag mee langs alle geweldige historie. Neem samen met de kinderen een kijkje in de spelerstunnel en voel je een echte prof. Voel de adrenaline en dynamiek van het opkomen op het veld als een echte profvoetballer.

Daarnaast word er ook een Virtual Reality aangeboden. Zie hoe een vol stadion jou toejuicht wanneer je het veld opkomt. En beleef wat Johan Cruijff zelf beleefde als hij zijn echte harde kern zag op het moment dat zijn noppen het gras van het voetbalveld aanraakte.

Bekijk de kleedkamer van de Ajax-selectie

Ben jij ook zo benieuwd wat er achter de schermen gebeurt van een voetbalwedstrijd? Neem dan een kijkje in de Ajax kleedkamer. Voel en ruik het zweet van de Ajacieden en zie waar jouw held zit voor de wedstrijd, in de rust en na afloop. En geniet van de leuke anekdotes van de gids.

Bekijk en leer over de Ajacieden in de Gallery of Fame.

En kijk vooral naar de Ajax Gallery of Fame. Zie hier de favoriete Ajax spelers van vroeger. En leer vooral meer over Johan Cruijff! Gun deze beleving jezelf met de kinderen en ga tijdens de schoolvakantie of de kindervakanties eens langs bij het Johan Cruijff Arena en boek het Johan Cruijff stadion tour.

Bereikbaarheid van het Johan Cruijff Arena

De Johan Cruijff Arena is makkelijk te bereiken met openbaar vervoer maar ook met de auto. Wil je met de trein naar het Johan Cruijff Arena komen? Stap dan uit op het station Amsterdam Bijlmer Arena of eventueel Duivendrecht. Op 5 minuten loopafstand kan dan jouw unieke tourbeleving beginnen. Metro 50 en metro 54 stoppen op station Bijlmer Arena en zo loop je eenvoudig naar de Johan Cruijff Arena, kan niet missen.

Diverse streekbuslijnen stoppen ook op station Amsterdam Bijlmer Arena. Vanaf de Bijlmer is het maar 5 minuten lopen naar het Johan Cruijff Stadion voor de tour. En lijn 300 van Connexxion is het makkelijkste te gebruiken als je vanuit Haarlem wilt komen.

Kom je toch liever met de auto? Dat is helemaal mogelijk en er worden ook genoeg parkeerplekken aangeboden. Let op! Het parkeren bij de Johan Cruijff Arena voor jouw stadion tour kost wel geld. Wil je je reis plannen? Kijk dan op Reisplanner.nl

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen