9.9 C
Amsterdam
maandag, april 22, 2024

Malia | Alles wat je wil weten over bezienswaardigheden, leuke hotels en restaurants en het uitgaansleven

Malia is een bekende vakantiebestemming op het Griekse eiland Kreta en is een deel van de gemeente Hersonissos. Je vindt deze stad aan de noordkant van het eiland en is 37 kilometer rijden vanaf internationale vliegveld van Heraklion. Overigens zijn andere steden binnen de gemeente Hersonissos het bekende Chersonissos, Gouves, Stalis en Kokkini Chani. Malia staat bekend om prachtige zandstranden, het Minoïsche paleis, fantastisch drukke uitgaansleven en het gezellige oude gedeelte van de stad.

Malia is na Chersonissos de drukste badplaats van Kreta

Na Chersonissos is Malia de drukste badplaats van de gemeente en zit vanaf april tot en met oktober vol met toeristen. Deze toeristen komen het meeste uit verschillende andere delen van Europa. Het strand van Malia is het hoofdstrand en goed georganiseerd. Daarnaast ligt er voor de kust een onbewoond eiland met een klein kerkje genaamd Agoi Pantes. Het kerkje is helaas niet toegankelijk, maar je kunt er wel vanaf het strand naar toe zwemmen. Malia dient heel goed als uitvalbasis om het centrale gedeelte van Kreta te verkennen. Je bent dicht bij de hoofdwegen en je bereikt snel andere populaire stad Chersonissos. Ook ben je snel bij andere steden zoals Heraklion, Lerapetra en Agios Nikolaos. De archeologische trekpleister van Malia zijn de ruïnes van het Minoïsche paleis en kun je dagelijks bezoeken.

Wat is er allemaal te doen in Malia?

Het centrum van Malia is oud, maar nog steeds erg gezellig om rond te wandelen. Het ligt ongeveer 250 meter vanaf het strand en nabij het uitgaanscentrum. Bij de kerk Agios Georgios vind je allerlei leuke cafés en gezelligheid is hier heel treffend. Het is zeker even de moeite waard om door de fijne steegjes te dwalen. In oud Malia vind je hele oude huizen met grote tuinen die volstaan met bloemen. Het is zo dat Malia tegenwoordig ontzettend toeristisch is, maar toch heeft het ook nog steeds een authentiek Kretenzische sfeer van jaren geleden.

De boulevard van Malia

Veel toeristen kiezen Malia omdat het een hele prettige zonvakantie is. Deze badplaats beschikt namelijk over de mooiste stranden van Griekenland. Gelijk aan de boulevard van Malia vind je gelijk al één van de beste stranden en wordt ook wel Malia Beach of Pleasure Beach genoemd. Het strand aan de boulevard ziet er heel verzorgd uit, ligt nabij het centrum en heeft een lengte van 700 meter. Zoals eerder vermeldt vind je ook een klein eilandje met het kerkje Agoi Pantes. Het is mogelijk om naar deze kerk te zwemmen en doordat het water afloopt kun je al een heel stuk naar het eilandje lopen. Leuk om eens een keer te doen tijden je verblijf in Malia.

Het uitgaan in Malia is een geweldige ervaring en mag je niet missen

Natuurlijk kent iedereen Chersonissos, maar vergeet Malia niet als geweldige uitgaansbestemming. Er gaat er net zo hard aan toe en misschien nog wel harder. Je vindt er een groot aanbod aan kroegentochten en je vindt de meeste uitgaansgelegenheden aan de hoofdstraat, ook wel de Barstreet genoemd door veel mensen. Je komt op de Barstreet veel typisch Engelse pubs tegen en ook een tal van discotheken, clubs en bars. Het is overigens wel goed om te vermelden dat de uitgaansgelegenheden in Malia veelal gericht zijn op Britse toeristen. Er is veel aan live muziek, maar je kunt ook flink uithalen met feesten in één van de vele clubs.

De bekendste uitgaansgelegenheden in Malia

Candy Club is een hele moderne club waar veel populaire internationale dj’s optreden en de mooiste lichtshows geven. Je vindt Candy Club tussen de vele andere uitgaans bestemmingen. Yiasou bar is de perfecte locatie om je avond in Malia te beginnen. Entree betalen is niet nodig en je kunt dus helemaal gratis naar binnen lopen. Dat moeten Nederlanders als muziek in de oren klinken. Binnen de bar zijn er comfortabele banken en kun je gaan genieten van heerlijke drankjes. De Apollo discotheek is één van de bekendste discotheken van heel Malia en vind je in het centrum. Ook hier komen in de zomer regelmatig populaire internationale dj’s langs en het is daarom verstandig de agenda van Apollo in de gaten te houden.

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen