14.1 C
Amsterdam
woensdag, mei 22, 2024

Chersonissos | Alles wat je wil weten over uitgaansmogelijkheden, leuke hotels en waterpark Star Beach

Chersonissos vind je 24 km ten oosten van de stad Heraklion. Dit is aan de noordkust van centraal Kreta en heeft een hele mooie natuurlijk schoonheid. Chersonissos kan gezien worden als één van de grootste toeristenplaatsen van Kreta en staat bekend om haar bruisende nachtleven een geweldige witte stranden. Deze stad wordt aangeduid als Haven van Chersonissos, omdat dit eigenlijk de haven van het dorpje Chersonissos was.

Wat is er allemaal te doen in Chersonissos

Chersonissos is een geweldige toeristenbestemming en heeft van alles te bieden. Zo zijn er diverse hotels, georganiseerde stranden, winkels, restaurants, bruisend nachtleven en moderne infrastructuur. Dat betekent alles wat je als toerist maar kunt verwachten, Chersonissos heeft het. Dit gebied heeft veel kleine en grote stranden met turquoise helderblauw water en er worden ontzettend veel watersportmogelijkheden georganiseerd. Vervelen op Chersonissos hoef je je absoluut niet te doen.

Is Chersonissos een drukke plek?

Chersonissos is een Griekse stad om feest te vieren en om aan het strand te liggen. Wil je hier intensief gaan stappen dan is het beste om Chersonissos juli of augustus te bezoeken. Andere maanden van het jaar zijn een stuk rustiger als het aankomt op het stappen. In het hoogseizoen, juli en augustus, kan het dus erg druk zijn en daar moet je van houden. Je zult tijdens het hoogseizoen veel Nederlandse  jongeren in Chersonissos tegenkomen.

Hoe zit het met het uitgaan in Chersonissos?

Je zult zien als je in Chersonissos bent dat het uitgaan een geweldige beleving is. De stad kent ontzettend veel clubs, discotheken en kroegen en zijn allemaal de moeite waard om te bezoeken. De bekendste clubs in Chersonissos zijn Amensia, Bio Bio en Status Club. Daarnaast zijn er ook genoeg feest cafés aanwezig zoals bijvoorbeeld ‘t Hof van Holland. Je kunt in dit feest café de wedstrijden van het Nederlands elftal volgen en andere voetbalwedstrijden. Gezellig is het bij ‘t Hof van Holland altijd. Dit is een goede plek om je avontuur in Chersonissos te beginnen en af te sluiten.

Voordelen van goedkope appartementen in Chersonissos

Na een heerlijk avondje stappen wil je de volgende dag kunnen genieten van een anti kater ontbijt. Er zijn genoeg restaurants te vinden in Chersonissos om te dat te doen, maar je wilt ook wel eens geld besparen. Ben je student of heb je niet veel geld te besteden dan is het aan te raden om een goedkoop appartement te huren. Vaak is een appartement veel goedkoper dan een hotel en appartementen hebben daarnaast ook meestal een perfecte ligging. Goedkope appartementen in Chersonissos zijn onder ander Adams Appartementen, Il Camino Appartement, Irene Village Appartementen en Cook’s Club Appartementen.

Het bekendste waterpark in heel Kreta vind je in Chersonissos

Op 5 km afstand van het centrum vind je het waterpark Aquaplus. Het is één van de bekendste waterparken in Kreta en trekt jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers. Je mag dit waterpark niet missen als je Chersonissos bezoekt. Het is namelijk de ideale plek om te relaxen met vrienden of vriendinnen en het park heeft de snelste glijbanen van de wereld. Ook kan je heerlijk een baantje trekken en uitrusten op zonneweide. Ook Star Beach is zeer populair en beslaat een groot deel van de boulevard. Je vindt hier verschillende barretjes en zwembaden. Er zijn zwembaden waar de bekende schuimparty’s worden gehouden, maar ook elders kinderzwembaden. Kortom: voor ieder wat wils.

Hoe zit het met het weer op Chersonissos?

Chersonissos heeft een mediterraan klimaat en heeft droge en warme zomers. Ga je naar Chersonissos dan wil je natuurlijk weten wat het weer gaat doen. De temperaturen van het weer in Chersonissos per maand zijn als volgt. In januari, maximale temperatuur 13 graden en minimale temperatuur 7 graden. In februari, maximale temperatuur 13 graden en minimale temperatuur 7 graden. In maart, maximale temperatuur 15 graden en minimale temperatuur 8 graden. In april, maximale temperatuur 18 graden en minimale temperatuur 10 graden. In mei, maximale temperatuur 21 graden en minimale temperatuur 13 graden. In juni, maximale temperatuur 26 graden en minimale temperatuur 17 graden. In juli, maximale temperatuur 27 graden en minimale temperatuur 20 graden. In augustus, maximale temperatuur 27 graden en minimale temperatuur 20 graden. In september, maximale temperatuur 25 graden en minimale temperatuur 18 graden. In oktober, maximale temperatuur 21 graden en minimale temperatuur 15 graden. In november, maximale temperatuur 18 graden en minimale temperatuur 11 graden. In december, maximale temperatuur 15 graden en minimale temperatuur 9 graden.

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen