12.8 C
Amsterdam
zondag, juni 16, 2024

Heraklion | Alles wat je moet weten over de bezienswaardigheden, luchthaven en autohuur

De stad Heraklion kan als grootste stad gezien worden van het Griekse eiland Kreta. Je merkt dit aan alles. Met name is het te merken aan de drukte in de straten. Je ziet meer verkeer en parkeren op sommige plekken kan vrij lastig zijn. Het is zo dat er een paar parkeergarages zijn, maar deze staan vaak genoeg heel vol en je kunt er bijna niet terecht. Ben je met een auto dan kun je het beste parkeren in één van de parkeerplaatsen buiten het ommuurde deel van Heraklion. Je omzeilt dan de hectiek van de stad.

Wat is er allemaal te doen in Heraklion?

Als je als toerist naar Heraklion reist dan kun je het beste naar het deels ommuurde gedeelte van de stad gaan. Dit trekt namelijk de meeste bezoekers. Je vindt hier van alles zoals drukke winkelstraten, de meest belangrijkste bezienswaardigheden en allerlei gezellige terrasjes. Een veel bezochte bezienswaardigheid in Heraklion is het Archeologisch Museum. Dit museum heeft een zeer mooie collectie van Minoïsche kunst en allerlei gebruiksvoorwerpen. Dit museum kan gezien worden als één van de meeste belangrijkste musea in heel Griekenland. Je vindt overigens net buiten het ommuurde gedeelte een andere noemenswaardig bezienswaardigheid, namelijk de Venetiaanse haven. De haven heeft als pronkstuk het geweldige Venetiaanse fort.

Naast geweldige bezienswaardigheden kun je op Heraklion ook heel goed winkelen. Je vindt binnen het oude centrum van deze stad een aantal leuke winkelstraten welke voor het grote gedeelte autovrij zijn. Er zijn in deze straten genoeg toeristische winkeltjes te vinden, maar er is ook een groot aanbod aan echte winkeltjes. In deze echte winkeltjes doen de locals hun inkopen en ervaar je het authentieke Griekse gevoel. Op zondagen zijn de meeste winkels in Heraklion gesloten.

Praktische zaken over de luchthaven van Heraklion

De luchthaven van Heraklion is te vinden op om en nabij 5 km afstand van het centrum van de stad. Deze luchthaven is de grootste van Kreta en het tweede grootste van Griekenland. Dit vliegveld krijgt de naam “Nikos Kazantzakis” en is de naam van een groot Grieks filosoof en schrijver. Niet alleen wordt deze luchthaven gebruikt voor commerciële vluchten, maar ook militaire doeleinden. Daarom mag je absoluut geen foto’s maken van de startbaan. De luchthaven ligt dus op slechts 5 km afstand van het centrum en je hoeft daarom niet ver te rijden om van de luchthaven naar het centrum te raken. Meestal ben je in het centrum met de auto binnen 10 minuten. Alhoewel dat wel te maken heeft met hoe de verkeersdrukte is.

Er zijn maar weinig winkeltjes te vinden bij deze luchthaven. Het is mogelijk om aankopen te doen in twee duty free winkels. Daarnaast zul je op de luchthaven van Heraklion ook weinig restaurants vinden. Het is zo dat er één restaurant is, maar dat eigenlijk meer als een snackbar gezien kan worden. Voor de rest zijn er wel leuke cafeetjes te vinden waar je iets kunt drinken en even kunt uitrusten.

Goedkoop een auto huren in Heraklion

Besluit je om naar het Griekse eiland Kreta te gaan dan zul je zeer waarschijnlijk vliegen op Heraklion. Als je Heraklion wilt verkennen dan doe je er goed aan om een auto te huren. Met een auto huren kun je heerlijk je eigen tempo bepalen en zal je het ultieme vakantiegevoel beleven. Het is mogelijk om je auto ter plekke te regelen, maar het is beter dat je dat van te voren doet. Als je in Nederland als je auto regelt dan is dat meestal veel goedkoper, omdat je dan de deals met elkaar kunt vergelijken.

Wil je tijdens je vakantie in Heraklion geen tijd kwijt aan het zoeken van de beste deals boek dan de auto van te voren. Het is aan te raden om dit via EasyTerra te doen. Deze website vergelijkt de beste deals en je kunt er heel makkelijk een huurauto regelen. Er zijn overigens genoeg andere websites waar je een auto kunt huren, zoals Tuicars.com. Dit soort websites laten je in één keer zien wat alle mogelijkheden en aanbieders zijn. Boek daarom voorafgaand aan je reis een auto en je hoeft tijdens aankomt bij Heraklion alleen nog je koffers en auto op te halen. Genieten op Kreta en Heraklion is nog nooit zo makkelijk geweest.

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen