9 C
Amsterdam
vrijdag, maart 1, 2024

Zwarte Woud

Duitsland telt ongelofelijk veel mooie omgevingen om te ontdekken. Eén van de bekendste en tevens ook meest populaire vakantiebestemmingen in Duitsland is echter ongetwijfeld het Zwarte Woud. Dit gebied richt zich in tegenstelling tot wat je mogelijks zou vermoeden niet alleen op natuur-, maar ook op cultuurliefhebbers. Beiden kunnen er dan ook naar hartenlust hun hart ophalen.

Voor wandelaars geldt dat ze hier de mooiste wandelingen kunnen maken tussen vrolijk kletterende watervallen. Goed verscholen in en tussen de verschillende bossen van het Zwarte Woud zijn ook tal van sprookjesachtige kastelen terug te vinden. Tel daar ook nog eens de typisch Duitse gezelligheid bij op en je hebt met het Zwarte Woud een bestemming die je eigenlijk eens gezien en ervaren moet hebben.

Een prachtige omgeving boordevol met prachtige bezienswaardigheden

Niet alleen wordt het Zwarte Woud bestempeld als één van de mooiste gebieden van Duitsland, bij uitbreiding geldt dit eigenlijk ook voor heel Europa. Het moet gezegd, even op ontdekking gaan door deze buurt kan er voor zorgen dat je kennis gaat maken met menig aantal interessante bezienswaardigheden. Denk hierbij in eerste instantie aan de indrukwekkende Burg Hohenzollern die is terug te vinden op een bergtop van 850 meter hoog. Deze burg tref je aan nabij de stad Hechingen. De burg lijkt zo weggeplukt te zijn uit een sprookje en vormt dan ook niet voor niets één van de belangrijkste bezienswaardigheden uit de buurt.

Ook een interessante stad om een bezoek aan te brengen in het Zwarte Woud is de universiteitsstad Freiburg im Breisgau. Dit is de grootste stad en tevens ook het historische centrum van de regio. Tevens een absolute aanrader die opmerkelijk genoeg vaak over het hoofd wordt gezien bij een bezoek aan het Zwarte Woud is de “Bron van de Donau”. Deze bron bevindt zich in het dorpje Donaueschingen waar een prachtig monument werd opgetrokken speciaal voor de bron. Van hieruit legt het water een totale afstand af van zomaar even 2829 kilometer. Dit door landen waaronder bijvoorbeeld Oostenrijk, Slowakije en Hongarije. Uiteindelijk baant dit water zich een weg helemaal tot in de Zwarte Zee!

Tip! De Zwarte Woud kaart kan je veel geld besparen!

Wil je graag echt ten volle kunnen genieten van je vakantie in het Zwarte Woud en wil je daarbij ook nog eens kunnen rekenen op een interessant financieel voordeel? Dan kan het interessant zijn om er voor te kiezen om de Zwarte Woud kaart aan te kopen. Met deze speciale kaart kan je niet alleen genieten van gratis ritten, daarnaast geldt bij voorlegging van deze kaart voor menig aantal bezienswaardigheden gratis toegang. In totaal biedt deze kaart je voordeel op zomaar even 160 verschillende attracties die verspreid over het Zwarte Woud zijn terug te vinden. Let op, deze kaart beschikt wel slechts over een geldigheid van drie dagen.

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen