9.9 C
Amsterdam
maandag, april 22, 2024

Ierse Westkust

Er zijn maar weinig omgevingen in Europa terug te vinden die je zo’n ongelofelijke natuurpracht kunnen bieden als de Ierse Westkust. Voor veel mensen vormen de zogenaamde “Cliffs of Moher” de belangrijkste reden om een bezoek te brengen aan deze fantastische regio.

Deze prachtige zeeklippen bevinden zich in het ‘The Burren National Park’. Het beste kan je deze kliffen aanschouwen wanneer je er voor kiest om de route te nemen die je langs de westkust door County Clare voert. Op een bepaald ogenblik zie je de kliffen dan prachtig uit de zee oprijzen. Let wel, het kan hier behoorlijk druk zijn. Wil je de grootste drukte vermijden zodat je prachtige foto’s kan nemen van deze kliffen? Bezoek de omgeving dan niet tussen 11h00 & 14h00, maar ervoor of erna.

Wat is de beste uitvalsbasis voor een bezoek aan de Ierse Westkust?

De belangrijkste vraag die veel mensen zich stellen die een bezoek willen brengen aan de Westkust van Ierland heeft te maken met de stad die ze het best als uitvalsbasis kunnen gebruiken. Op dit vlak kan het interessant zijn om te kijken naar Cork Airport. Kinsale is vanaf deze luchthaven immers vrij vlot bereikbaar. Vanuit Nederland vliegt onder meer AerLingus op deze luchthaven. Nadeel is echter wel dat je, wanneer je net zoals vele anderen, Malin Head als eindbestemming hebt, je een behoorlijk eind terug moet rijden. Een mogelijks alternatief zou kunnen zijn om te vliegen op de Ierse hoofdstad Dublin. Tijdens de heenweg kan je op deze manier dan ook direct nog even kennismaken met de zogenaamde Wicklow Mountains die zich niet aan de westkust, maar aan de oostkust bevinden. Beide plaatsen zijn dus het overwegen waard.

Een roadtrip over de ‘Wild Atlantic Way’

Er bestaat geen betere mogelijkheid om kennis te maken met de prachtige Ierse westkust dan door het afleggen van de bekende Wild Atlantic Way. Dit is een zomaar even 2.500 kilometer lange weg die je niet alleen meeneemt door ruige landschappen, maar ook over smalle, bochtige weggetjes en langs gezellige dorpjes die beschikken over fleurige huisjes. De route voert je helemaal mee van Malin Head in het noorden tot in Kinsale in het zuiden. Wanneer je deze route gaat afleggen moet je, je dus voorbereiden op een stevige roadtrip, maar je krijgt er ongelofelijk veel moois voor in de plaats. Tijdens het afleggen van deze route zal je namelijk alle hoogtepunten van de Ierse Westkust ontdekken. Let wel, hou er rekening mee dat deze roadtrip niet tijdens alle periodes in het jaar even aangenaam is. Bij voorkeur doe je ze dan ook in het voorjaar of tijdens de zomermaanden. Ook de maand september wordt door het in bloei staan van de heide aanzien als een geweldige periode om een reis naar de Ierse Westkust te ondernemen.

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen