14.4 C
Amsterdam
woensdag, mei 22, 2024

Ardèche

Eén van de meest bezienswaardige en tegelijkertijd ook meest uitnodigende regio’s van Frankrijk is ongetwijfeld de Ardèche. Een bezoek brengen aan deze regio staat dan ook gelijk aan het ontdekken van adembenemende rivierkloven, ruige landschappen en de meest spectaculaire watervallen. Bovendien kan je tijdens een rondreis ook menig aantal charmante dorpjes ontdekken en heb je de mogelijkheid om prehistorische grotten te bezoeken.

De Ardèche staat bovendien eveneens bekend omwille van de aanwezigheid van de ‘Europese Grand Canyon’. De natuurpracht gecombineerd met de gezellige dorpjes en het zonnige klimaat zorgen er voor dat dit ongetwijfeld één van de meest uitnodigende vakantiebestemmingen is van Frankrijk.

Prachtige bezienswaardigheden die je cultuurhart sneller doen slaan

In eerste instantie is het zo dat de Ardèche menig aantal culturele en historische bezienswaardigheden telt. Eén van deze bezienswaardigheden is het bekende Château de Grignan. Het betreft hier een statig kasteel dat is terug te vinden in een uitloper van het voorgebergte. Het mag zich met recht en rede het grootste renaissancekasteel van Zuidoost-Frankrijk noemen. Het kasteel is te bezoeken, iets wat zeker de moeite waard is. Door een bezoek te brengen aan de abdij van de Notre-Dame d’Aiguebelle combineer je het beste van twee werelden. Zo bezoek je een prachtig gebouw, maar vertoef je ook meteen in een mooie natuurlijke omgeving middenin een pittoreske vallei. De abdij bevindt zich bovendien op een plaats waar drie rivieren samenvloeien.

Een geweldige regio voor een vakantie met het hele gezin

De Ardèche heeft de reputatie een regio te zijn die zich uitstekend leent voor een vakantie met het hele gezin. Dat is ook helemaal juist. Wanneer je met je gezin op vakantie gaat naar dit gebied zal je dan ook kunnen vaststellen dat je hier onder meer het grootste reptielenpark van Europa terug kan vinden. Deze bevindt zich in het stadje Pierrelatte. De krokodillenkwekerij die hier is terug te vinden herbergt op moment van schrijven 11 van de 23 verschillende soorten krokodillen die er in de wereld bestaan. In totaliteit wonen er hier echter zomaar even ruim 400 krokodillen.

In de buurt tref je overigens ook het Safaripark van Peaugres aan. Dit safaripark herbergt meer dan 900 dieren en is op verschillende manieren te ontdekken. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om te voet bepaalde delen van het park te gaan verkennen, maar je kan er ook met de auto doorheen rijden. Een echte safari beleven in de Ardèche? Het behoort zonder probleem tot de mogelijkheden!

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen