9.9 C
Amsterdam
maandag, april 22, 2024

Zadar

Zadar is een havenstad welke je in Kroatië kunt vinden. Het ligt aan de kust in het westen van het land en heeft ruim 75.000 inwoners. De stad heeft een eigen vliegveld, echter zijn er vanuit Nederland geen directe vluchten naar de stad. Als je dus met het vliegtuig wil, zal je eerst het vliegtuig naar Zagreb pakken om vervolgens hier een binnenlandse vlucht naar Zadar te nemen. Je kunt jouw reis natuurlijk ook combineren door ook een aantal dagen in Zagreb te blijven, want ook in deze stad is genoeg te zien.

Bezienswaardigheden Zadar
Zadar heeft een rijke historie en hierdoor zijn er voldoende bezienswaardigheden die deze stad uniek maken. Je kunt gaan struinen in het oude centrum of je gaat de verschillende kerken bezoeken die de stad rijk is. Hieronder zullen wij een aantal bezienswaardigheden opnoemen die je zeker niet mag missen tijdens jouw trip naar Zadar.

Het Zee-orgel en de Zonnegroet
Dit zijn twee moderne kunstwerken van Nikola Basic. Deze kunstwerken vind je aan de boulevard. De zonnegroet zijn 300 tegels welke voorzien zijn van zonnecellen. Overdag laadt dit kunstwerk dus op en hierdoor kan men ’s avonds genieten van een prachtige lichtshow. De Zee-orgel is als het ware een onderwaterorgel welke door de golven bespeeld wordt. Deze twee kunstwerken zorgen er dus voor dat er een show door de natuur gegeven kan worden.

Het oude centrum
In het oude centrum vind je diverse historische gebouwen die je kunt bezichtigen. Naast deze gebouwen vind je er veel terrassen, winkels en restaurants waar je jezelf zeker kunt vermaken en kunt genieten van de Kroatische keuken. Wat ook een voordeel van dit oude stadscentrum is, is dat het autovrij is. Je kunt hier dus enkel via een voetgangersbrug komen en kunt hier dus lekker rondwandelen zonder gestoord te worden door ander verkeer.

Uitstapje naar het strand of diverse eilanden
Vlak bij het centrum van de stad ligt ook een klein strand. Als je even wilt ontspannen is dit zeker een goede plaats om naartoe te gaan. Verder vind je in de buurt ook de Kornati-eilanden. Deze eilandengroep is sinds 1980 uitgroepen tot een nationaal park en bestaat uit 89 eilanden welke te bereiken zijn met een zeil- of motorboot.

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen