14.1 C
Amsterdam
woensdag, mei 22, 2024

Dubrovnik

Dubrovnik wordt gezien als één van de mooiste steden die je aan de Adriatische kunt gaat vinden. Het is dan ook niet voor niks dat deze oude stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is geplaatst. Als je foto’s op gaat zoeken van de stad zal dit je ook zeker niet verbazen, want de stad is werkelijk een plaatje en daarom ook zeer geschikt om een bezoek aan te brengen. De stad ligt in de regio Dalmatië, Kroatië, en heeft ongeveer 50.000 inwoners. Het is dus zeker geen grote stad en dit zorgt ervoor dat het perfect is om helemaal uit te kammen.

Game of Thrones
Voor de fans van Game of Thrones kan de stad bekend voorkomen, want de stad wordt in de serie als King’s Landing neergezet. Je kunt in de stad speciale rondleidingen volgen die je langs alle plaatsen leidt welke je in de serie ook gezien hebt. Vaak is het zelfs zo dat deze gidsen in de serie meegespeeld hebben als figurant, waardoor ze vaak veel leuke feitjes over de serie weten.

Andere bezienswaardigheden Dubrovnik
Gelukkig is er voor de mensen die de serie niet gezien hebben ook nog genoeg te zien in deze schitterende stad. De stad telt veel historische gebouwen welke je kunt gaan bezoeken en je kunt de dag afsluiten in één van de vele goede restaurants die de stad rijk is.

Wandeling over de stadsmuur van Dubrovnik
Deze kan natuurlijk niet ontbreken, de stadsmuur die de stad omringd. Dit geeft de stad het authentieke karakter wat zeker heeft meegespeeld om op de Werelderfgoedlijst te komen (en ook in de serie Game of Thrones). Op de stadsmuur kan je genieten van prachtige uitzichten op zee en over de stad. De wandeling over de stadsmuur neemt zo’n twee uur in beslag.

Ontspannen op Lokrum
Als je de wandeling op de stadsmuur gemaakt hebt zal je vast en zeker het groene eiland naast de stad gezien hebben. Om het half uur gaat er een boot naar dit eiland en hier kan je heerlijk van de rust genieten. Maak een wandeling door de botanische tuin en ga de abdij van het eiland bezichtigen.

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen