9.9 C
Amsterdam
maandag, april 22, 2024

Pula: het beste van twee werelden

Misschien zegt Pula je in eerste instantie niet heel veel, maar als je de plaats opzoekt valt het gelijk op dat het veel Italiaanse invloeden heeft. De stad ligt in Kroatië, maar heeft veel invloeden van de oude Romeinse tijd. De stad heeft ruim 60.000 inwoners en het is dus zeker geen enorm grote stad. Hierdoor is het zeker mogelijk om de stad in een weekend goed te bezichtigen. Ondanks dat het zo’n kleine stad is heeft het wel een vliegveld, er vliegen helaas geen directe vluchten vanuit Nederland naar dit vliegveld.

Bezienswaardigheden Pula

Zoals gezegd waan je jezelf weer in de Romeinse tijd als je in Pula aankomt. Niet alleen vanwege de stijl van de gebouwen, maar je vindt hier zelfs de Tempel van Augustus en het Romeinse Amfitheater, welke (als je snel kijkt) op het Colosseum doet lijken.

De Romeinse invloeden in Pula

Zoals gezegd vind je in de stad de Tempel van Augustus en het Romeinse Amfitheater. Dit zijn zeker twee bezienswaardigheden die niet mogen ontbreken. De tempel is gebouwd in de eerste eeuw na Christus en het gebouw is erg goed bewaard gebleven. Het amfitheater is net als de tempel gebouwd in de eerste eeuw na Christus en hier konden zo’n 23.000 toeschouwers kijken naar gevechten van gladiatoren en wilde dieren. Onder het theater is momenteel een museum waar je Romeinse voorwerpen kunt bekijken welke in de buurt van Pula opgegraven zijn.

De Zerostrasse

Deze bezienswaardigheid is een belangrijk onderdeel van de recentere geschiedenis. Dit is namelijk een netwerk van ondergrondse gangen welke tijdens de Tweede Wereldoorlog dienden als schuilplaats en verbindingswegen om de stad zo goed mogelijk te verdedigen. Er zijn in totaal drie ingangen vanwaar je de Zerostrasse kunt bezichtigen.

Beste reistijd naar Pula

In Pula heb je te maken met een mediterraan klimaat. De beste reistijd qua temperatuur en toeristen is dan ook juni of september. In het hoogseizoen zal je hier veel toeristen vinden, waardoor het erg druk kan zijn. Het kan in deze maanden ook vrij warm zijn wat het bezoeken van de stad zelf vaak minder aantrekkelijk maakt.

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen