12.8 C
Amsterdam
zondag, juni 16, 2024

Verwonder je over de Nederlandse maritieme geschiedenis in het prachtige Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam is een oud pakhuis uit de 17e eeuw dat gevuld is met een unieke collectie over de geschiedenis van de scheepvaart. Het Scheepvaartmuseum heeft een rijk magazijn, een zeer bijzondere collectie en een steiger waarin twee schepen zijn afgemeerd. Voor kinderen en ouders met een voorliefde voor boten is het scheepvaartmuseum in Amsterdam een absolute must om te zien.

Geschiedenis van het scheepvaartmuseum

In 1916 is het Scheepvaartmuseum opgericht. Er staan ongeveer 400.000 maritieme stukken vanuit alle hoeken van de wereld. Het Scheepvaartmuseum is ook eens verhuisd van locatie. En sinds 1973 is het gevestigd in het ’s Lands Zeemagazijn aan het Oosterdok bij het IJ in Amsterdam. 500 jaar aan maritieme geschiedenis is te vinden in het Scheepvaartmuseum. Door alle renovaties aan het gebouw kan het Scheepvaartsmuseum ook dienen als evenementenlocatie, mede door de indrukwekkende overkapte binnenplaats. Zin om het Scheepvaartmuseum te bezoeken? Bestel dan eenvoudig en snel je tickets.

De tentoonstellingen

Het Scheepvaartmuseum is divers en voor jong en oud boeiend. Er zijn diverse tentoonstellingen die de zintuigen prikkelen. En zeker ook voor kinderen is het interessant om de tentoonstellingen te bewonderen. Er is ook een gratis audiotour van een uur aanwezig waarbij je langs de meest interessante objecten van de Scheepvaartmuseum kunt drentelen.

Er zijn tentoonstellingen van tijdelijke aard en tentoonstellingen die al langer worden gepresenteerd in het Scheepvaartmuseum.

Het verhaal van de walvis

Dit is een interactieve tentoonstelling en het meest geschikt voor gezinnen met kinderen die ouder zijn dan 6 jaar. Tijdens deze interactieve tentoonstelling wordt ook op een leerzame manier het verhaal van de walvis uitgelegd.

Rijzend water

Deze tentoonstelling heeft oog op de toekomst en het schetst niet een vrolijk toekomstbeeld. Rijzend water is een tentoonstelling die de impact van klimaatverandering en de daarbij stijgende zeespiegel laat zien. Zeer actueel en urgent dus.

VR journey

Wat ook erg leuk is om te doen bij het Scheepvaartmuseum en wat zeker kinderen en volwassenen leuk zullen vinden is de VR journey waarbij je in virtual reality wordt meegenomen met een reis door de scheepvaart.

VOC-schip Amsterdam

In het VOC schip zijn interactieve tentoonstellingen waar je niet snel genoeg van zult krijgen.

Adres en route naar het Scheepvaartmuseum

Het adres van het Scheepvaartmuseum is de Kattenburgerplein 1 in Amsterdam. Met de auto is het makkelijkste om te parkeren in de parkeergarage Markenhoven. Vanaf hier is het ongeveer 10 minuten lopen naar het Scheepvaartmuseum.

Vanaf Amsterdam Centraal station is het ongeveer 20 minuten lopen via de Oosterdokskade of de Prins Hendrikkade. Ook is het mogelijk om vanaf Amsterdam Centraal de bus te pakken. Lijn 22 naar Muiderpoortstation en Lijn 48 naar Borneo Eiland stoppen op de halte Kadijksplein voor het Scheepsvaartmuseum. Je kunt je bezoek aan het Scheepvaartmuseum ook prima combineren met een bezoek aan wetenschapsmuseum NEMO, dat op steenworp afstand ligt.

Boek hier je tickets voor het Scheepvaartmuseum snel, eenvoudig en voordelig

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen