14.1 C
Amsterdam
woensdag, mei 22, 2024

Schrik jij niet snel? Kom dan naar de Amsterdam Dungeon

Ook benieuwd naar de schrikbarende en angstaanjagende feiten van de afgelopen 500 jaar aan Nederlandse geschiedenis? Hoe wij als brute Nederlandse ontdekkingsjagers de wereld veroverden en onze vijanden aan garde sloegen? In de Amsterdam Dungeon, gelegen aan Rokin in Amsterdam, wordt onze historie tot leven gebracht. Kom langs en laat Amsterdam Dungeon je meenemen door een enge tour.

Wat is de Amsterdam Dungeon?

In de Amsterdam Dungeon wordt je eerst in een cel geplaatst waarin enge muziek wordt afgespeeld. Wanneer de cel opengaat wordt je in een 80 minuten durende interactieve tour door twaalf verschillende shows geleid. En wordt zo de geschiedenis van onze Nederlandse cultuur verteld.

Voor de kinderen wordt het extra spannend gemaakt en zijn er een aantal shows die enger zijn dan de ander. De Dungeon is voor alle leeftijden geschikt, maar kom vooral met oudere kinderen. Sommige shows kunnen als te eng worden ervaren voor kids onder de zes jaar.

Welke shows zijn er in de Amsterdam Dungeon?

Door het voeren van verschillende shows laat Amsterdam Dungeon de geschiedenis zien. Acteurs en visuele effecten kunnen de shows spectaculair maken waarbij het kippenvel op de huid kan staan. Kom samen met de kinderen en laat je vermaken. In de interactieve tour kunnen ongeveer 30 personen jong en oud worden vermaakt. Via deze link kun je eenvoudig je tickets en je gewenste tijdslot boeken.

Show de afdaling

Tijdens deze show worden de deelnemers van de tour begroet door de sleutelbewaarder van de cellen. Dan begint de afdaling, compleet in het donker. Hou elkaar en de kids maar goed vast, want enger gaat het worden in de Amsterdam Dungeon.

De martelkamer

In de Amsterdam Dungeon mag de enge geschiedenis van Willem van oranje niet ontbreken. Een beul zal je tegemoet komen en vertellen over Balthasar Gerards. De man die onze Willem van Oranje heeft vermoord. Pas op want ook de martelwerktuigen staan ter tentoonstelling.

Zwarte Jan

Ben jij bang voor de doden? Tijdens deze show lijkt het alsof lijken weer tot leven komen! Pas maar op. Wij jagen je de stuipen op het lijf.

Taverne

De interactieve tour wordt afgesloten met de show van de Taverne. Pas maar op voor het gevaarlijke spel dat hier gespeeld wordt.

Er worden nog wat meer shows gegeven tijdens deze interactieve tour, maar niet alles willen we verklappen. Kom het samen met het gehele gezin met eigen ogen zien!

Hoe kom je bij de Amsterdam Dungeon?

Het kan soms druk zijn bij de Amsterdam Dungeon. Wachtrijen zijn wel te verwachten en kunnen soms 20 minuten duren. Kom ook het beste met het openbaar vervoer. De halte Rokin is makkelijk te vinden met Tram 4 RAI of de Metro 52 richting station Zuid. Wil je liever tijdens de kindervakantie met z’n allen met de auto? Betaalde parkeergelegenheid is aanwezig.

Tickets voor Amsterdam Dungeon

Geen zin in wachtrijen? Bestel dan eenvoudig en snel je tickets voor Amsterdam Dungeon online. Zo weet je zeker dat het tijdslot van je keuze beschikbaar is!

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen