9.9 C
Amsterdam
maandag, april 22, 2024

Verona

Verona is een prachtige stad in Italië die tevens ook de hoofdstad is van de gelijknamige regio. De stad bevindt zich ergens halfweg de route tussen Milaan en Venetië waardoor ze door de jaren heen is uitgegroeid tot een razend populaire uitvalsbasis.

Bovendien geldt voor Verona dat ze is terug te vinden op een afstand van amper 20 à 25 kilometer van het populaire Gardameer. Het hoeft dan ook niet gezegd dat een daguitstap maken naar dit populaire meer één van de vaakst geboekte excursies of uitstappen is vanuit deze locatie. Dit gezegd hebbende heeft ook Verona meer dan voldoende moois in petto voor haar bezoekers of gasten. De oude binnenstad van deze plaats prijkt dan ook niet voor niets vol trots op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Verona is met recht één van de mooiste steden van Italië te noemen

Italië herbergt ongelofelijk veel mooie steden. Wanneer het gaat om de mooiste stad van het land is het zo dat veel mensen dan niet Rome, Venetië of Milaan vernoemen, maar wel Verona. Dat is onder meer te wijten aan het prachtig bewaard gebleven Middeleeuwse centrum. Dit centrum kenmerkt zich onder meer door de aanwezigheid van eeuwenoude torens en stadspaleizen. Uiteraard treedt je hier tijdens jouw bezoek in de voetsporen van verschillende historische figuren waaronder natuurlijk Dante. De prachtige Romeinse Arena die in Verona is terug te vinden is veel minder bekend dan het Colosseum in Rome, maar hoeft daar eigenlijk niet voor onder te doen.

Verona is een verrassende stad met een bijzondere sfeer

Verona telt verschillende belangrijke pleinen. Het bekendste en tevens ook belangrijkste plein luistert evenwel naar de naam “Piazza delle Erbe”. Reeds in de Romeinse tijd werd hier de lokale markt gehouden en ook tegenwoordig is dat nog altijd het geval. Heb je de markt bezocht? Vervolg je route dan even naar het Torre dei Lamberti plein. Hier tref je een statige toren aan die haar oorsprong vond in het jaar 1172. Daarnaast is hier ook het barokke Palazzo Maffei terug te vinden waar ooit een rijke edelman in heeft gewoond. Ook een bezoek brengen aan het Casa dei Mercanti, de voormalige woonst van de kooplieden behoort hier tot de mogelijkheden.

Ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de omgeving en het Gardameer

Tot slot is het vaak zo dat Verona wordt gebruikt als uitvalsbasis voor een bezoek aan de omgeving. Dat kunnen we ons best voorstellen. De internationale luchthaven van de stad beschikt immers over uitstekende verbindingen en vormt op die manier de absolute toegangspoort tot onder meer het Gardameer. Ook populaire steden als Milaan en Venetië bevinden zich op een boogscheut van Verona. Een gecombineerde citytrip behoort dus altijd tot de mogelijkheden wanneer je Verona als uitvalsbasis gaat gebruiken!

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen