12.8 C
Amsterdam
zondag, juni 16, 2024

Sardinië

Het Italiaanse eiland Sardinië staat een klein beetje in de schaduw van grote broer Sicilië. Dat is eigenlijk niet terecht. Het idyllische eiland Sardinië beschikt immers over minstens zoveel troeven als het eiland van de Etna vulkaan. Tijdens een vakantie in Sardinië maak je dan ook niet alleen kennis met prachtige stranden, daarnaast kan je, je hier een weg banen doorheen adembenemende landschappen en ontdek je belangrijke, historische plaatsen.

Sardinië is bovendien vanuit Nederland zeer vlot te bereiken. Na een vlucht van zo’n twee uur zal je namelijk reeds landen op één van de drie internationale luchthavens die het eiland rijk is. De populairste luchthavens die vanuit Nederland het vaakst worden aangevlogen zijn die van Olbia en Cagliari.

Sardinië is een eiland boordevol met prachtige kustplaatsen

De kustlijn van het eiland Sardinië strekt zich uit over een lengte van zomaar even 1850 kilometer. Ze bestaat niet alleen uit talloze baaitjes en mysterieuze grotten, wat bovendien ook te denken van de vele uitgestrekte zandstranden en schitterende rotsformaties? Tijdens een bezoek aan bepaalde plaatsen die zich aan de noordkust van Sardinië bevinden waan je, je gewoon even in de Malediven! Wil je graag vakantie vieren op Sardinië samen met de internationale jetset? In dat geval is de Costa Smeralda voor jou de absolute place to be.

Aan de Costa Smeralda tref je de 55 kilometer lange “Smaragdkust” aan die niet alleen bekend staat omwille van haar paradijselijk mooie stranden, maar ook haar luxueuze toeristenstadjes. Alles ademt hier pure luxe uit en jij kan er tijdens een vakantie op Sardinië van meegenieten. Wil je graag een boottochtje maken? Dan is het een aanrader om een bezoek te brengen aan de jetset-haven van Porto Cervo. Van hieruit kan je werkelijk prachtige boottochten maken die je het kristalheldere water van deze regio laten ontdekken.

Maak kennis met de mooiste steden en dorpen van Sardinië

De natuurpracht en de prachtige stranden die je op Sardinië kan aantreffen zijn allebei belangrijke troefkaarten. Toch is er meer. Je kan hier namelijk ook een bezoek brengen aan allerhande verrassende steden en dorpen. Eén van de locaties die je absoluut bezocht moet hebben tijdens je verblijf op het eiland Sardinië is het stadje “Castelsardo”. Deze bevindt zich bovenop een vulkanische rots en vormt het absolute centrum van de traditionele ambacht van Sardinië. Net buiten de stad bevindt er zich overigens ook een zeer bekende bezienswaardigheid, namelijk de zogenaamde “Olifantenrots”. Ook een bezoek brengen aan het pittoreske stadje Alghero welke zich in het groene binnenland bevindt is een absolute aanrader voor iedereen die een vakantie naar Sardinië boekt.

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen