9.9 C
Amsterdam
maandag, april 22, 2024

Toscane

Volgens velen de mooiste streek van Italië: Toscane! Schitterende pittoreske dorpjes, prachtige landschappen en niet te vergeten: verrukkelijk eten en goddelijke wijn. Maar Toscane heeft ook strand en enkele prachtige eilanden, zoals Elba.

Toscane heeft nogal wat te bieden dus. Je hebt bovendien veel keus bij het uitzoeken van de ideale accommodatie, mede omdat verschillende steden een internationale luchthaven hebben. Vliegen kan onder meer op Florence, Pisa, Bologna en Genua. Aldaar kun je eenvoudig huurauto huren, of deze nu vast extra voordelig reserveren zodat je straks niet zo lang hoeft te wachten bij de autoverhuurbalie.

Het is haast geen doen om de highlights van Toscane allemaal te benoemen. Zelfs het rijden over B-wegen door het glooiende heuvelachtige landschap met al haar geuren en krekelgeluiden is genieten. Zelfs de kleinste dorpjes hebben schattige pleintjes of charmante kerkjes.

Florence

Als we toch de meest geliefde plekken van de streek moeten benoemen, dan kan Florence niet onbesproken blijven. Florence vertolkt een belangrijke rol in de kunstgeschiedenis. Prachtig is de Dom als religieus middelpunt van de stad, het oude stadhuis Palazzo Vecchio en qua musea zijn Galleria dell’Accademia, de Galleria Pitti en Uffizi van wereldklasse. Het is daarbij erg prettig dat het centrum van de stad autovrij is, waardoor je nog ontspannender kunt genieten van bijzondere winkels, gezellige cafés en smakelijke trattoria’s. En vergeet natuurlijk geen foto te maken op de wereldberoemde brug Ponte Vecchio over rivier Arno.

Siena

Ook werkelijk schitterend is Siena. Waan je in de middeleeuwen als je door een wirwar van straatjes en steegjes slentert. Uiteraard kan een bezoek aan Piazza del Campo en Torre del Manga niet ontbreken. Jaarlijks vinden hier de Palio, de spectaculaire paardenrace tussen de 16 stadswijken, plaats. Prachtig is ook de Duomo di Siena uit de 13e eeuw en ontworpen door Giovanni di Agostino. En zo heeft Siena nog vele fijne pleintjes en mooie gebouwen. Wist je dat in deze stad onder meer Letters to Juliet en James Bond’s Quantum of Solace werden opgenomen?

San Gimignano

In San Gimignano floreerde vroeger de wereldhandel en dat is nog steeds terug te zien in de rijke aankleding van de gebouwen. Hier leefden rijke kooplieden, die hun handel en waren uit Noord-Afrika en het Oosten haalden. In San Gimignano was men vooral gespecialiseerd in de handel in saffraan. Ook hier zie je nog perfect hoe men in de middeleeuwen leefde in Italië.

Wijn uit Toscane

Toscane brengt zoals eerder al geschreven vele uitstekende wijnen voort. Neem de Chianti Classico, de Brunello di Montalcino, de Nobile de Montepulciano en de Morellino di Scansano. Je kunt hier dan ook vele wijntours doen of wijngaarden bezoeken.

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen