9.9 C
Amsterdam
maandag, april 22, 2024

Split – De nieuwste vakantieparel in Kroatië

Splits is de op één na grootste stad van Kroatië en is de hoofdstad van de regio Dalmatië. Met ruim 200.000 inwoners is de stad qua grootte te vergelijken met Eindhoven. Vanaf Amsterdam vlieg je er in twee uur en een kwartier naartoe, wat het dus zeker geschikt maakt voor een weekendje weg. De stad is een enorme toeristische trekpleister, wat niet gek is, aangezien het een fantastische stad is om te bezoeken. De vele oude gebouwen en de mooie pleinen zorgen voor een fijne afwisseling die je zeker een fijne trip zullen geven.

Beste plaats voor een hotel
Aangezien het een redelijk grote stad is, is het verstandig om goed uit te zoeken waar je gaat overnachten. De ideale plaats is tussen de oude stad en Bacvice Beach. In oude stad vind je namelijk de vele bezienswaardigheden, maar hier zit je ook op loopafstand van het strand. Zeker als het wat warmer weer is, is het ideaal om ook dicht bij het strand om lekker uit kunnen waaien.

Bezienswaardigheden Split
Zoals gezegd vind je in de oude stad veel bezienswaardigheden, maar wat zijn nu de dingen die je zeker niet mag missen?

De Game of Thrones Tour
Net als in Dubrovnik (steden liggen zo’n 250 kilometer van elkaar vandaan) zijn er in Split ook heel wat scènes uit de populaire serie Game of Thrones opgenomen. Ben je dus een fan van de serie, vergeet deze tour dan zeker niet te nemen.

Paleis van Diocletianus
Dit schitterende oud-Romeinse Paleis is in de 4e eeuw na Christus voor Keizer Diocletianus gebouwd en mag zeker niet ontbreken tijdens jouw reis naar Split. Het paleis is een enorm groot onderdeel van het oude centrum, waardoor het zelfs lijkt dat dit een stad binnen de stad is.

Vocni Trg
Dit plein wordt ook wel het ‘Fruitplein’ genoemd, omdat hier vroeger fruittelers samen kwamen om hun fruit te verkopen. Tegenwoordig vind je hier winkels, restaurants en zo nu en dan een markt. Een erg leuk plein om een bezoek aan te brengen.

De Split Tourist Card
Met de Split Tourist Card kan je veel geld besparen als je van plan bent om de stad te verkennen. Met deze kaart krijg je namelijk veel gratis toegang of korting op diverse musea. De kaart kost ongeveer tien euro.

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen