14.4 C
Amsterdam
woensdag, mei 22, 2024

Napels – In slechts 2,5 uur vliegen genieten van de Italiaanse zon!

Napels is een stad in Italië welke redelijk centraal ligt aan de Tyrreense Zee van vanuit Amsterdam vlieg je er in zo’n twee en een half uur naartoe. De stad telt zo’n één miljoen inwoners en het heeft werkelijk een schitterend stadscentrum. Hierdoor is dit historische centrum in 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst.
De voetbalfans onder ons zullen de stad Napels ook kennen van de Serie A, aangezien hier de voetbalclub SSC Napoli vandaan komt. Zij spelen in de top van Italiaanse voetbal mee en als voetbalfan is het dan ook zeker leuk om een wedstrijd van Napoli te bezoeken.

De makkelijkste en goedkoopste manier om jezelf te verplaatsen in Napels is met de metro. Er ligt een heel netwerk door de stad, waardoor je overal makkelijk en snel kunt komen.

Bezienswaardigheden in Napels
Napels is zeker een stad met een reputatie, maar op het moment dat je de schoonheid van de stad gaat bewonderen zal je zeker optimaal genieten. De stad kent schitterende gebouwen, heerlijke pizza tentjes en je vindt er zelfs nog de enige actieve vulkaan op het Europese vasteland. Kortom, kijk je ogen uit in deze prachtige stad.

Historisch Centrum
Zoals hierboven al vermeldt is het historisch centrum opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en deze moet je dan ook zeker gaan bezoeken. Je vindt hier verschillende stadspaleizen, prachtige kerken en gezellige pleintjes. Hier kan je één van de heerlijke pizza’s proberen wat natuurlijk niet mag ontbreken als je in Italië bent. Probeer ook zeker de heerlijke koffie die ze in de cafés schenken.

Pompeï & Vesuvius
Veel mensen kennen het verhaal van Pompeï wel. Deze Romeinse stad werd in 79 na Christus onder vulkanisch as van de Vesuvius vulkaan gedompeld wat nog steeds één van de grootste rampen uit de Romeinse tijd is. Pompeï bestaat momenteel nog uit diverse Romeinse straten, theaters en verschillende huizen. Vanuit Napels kan je een dagtrip naar Pompeï maken en een bezoek brengen aan de vulkaan.

Verder vind je in de stad nog diverse musea en andere bezienswaardigheden. Wat altijd een goed idee is, is aan de lokale bevolking te vragen wat zij nu het mooiste vinden om te bezoeken in hun stad. Zo krijg je de beste plaatsen van een stad te zien.

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen