9.9 C
Amsterdam
maandag, april 22, 2024

Sicilië – Terug in de tijd met een bezoek aan dit autonome eiland

Sicilië is een eiland wat tot Italië behoort. Met een oppervlakte van ruim 25.000m² is dit het grootste eiland van de Middellandse Zee. De hoofdstad is Palermo en dit is ook een goede plaats om te overnachten. Hier vind je namelijk de meeste hotels en vanuit hier kan je het eiland verder gaan verkennen.

Het eiland heeft een rijke geschiedenis en op dit eiland is heel veel goed bewaard gebleven waardoor er veel bezienswaardigheden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. In totaal zijn er twaalf bezienswaardigheden erkend door UNESCO en wij zullen hieronder de mooiste plaatsen voor je uitlichten.

De Etna
Dit is de grootste activa vulkaan in Europa. De vulkaan is zo’n 3.300 meter hoog en doordat de vulkaan nog actief is, is er veel vruchtbare vulkanisch grond in de regio. Dit zorgt er weer voor dat landbouwactiviteit hier goed mogelijk is en er veel wijn- en boomgaarden te vinden zijn.

De monumenten van Syracuse
Syracuse heeft een rijk verleden en was in de antieke tijden één van de machtigste steden in de regio. Voor de wiskundige onder ons is het leuk om te weten dat Archimedes hier geboren is, maar verder is de stad vooral bekend door de geschiedenis, gebouwen en de cultuur van de stad.

Ragusa Superiore en Ragusa Ibla
Ragusa is een schitterende stad welke je in het zuiden van het eiland vindt. Het ligt op een berg en als je luchtfoto’s bekijkt zie je dat het werkelijk een prachtige stad is. De twee delen (Superiore en Ibla) worden geschieden door een diep ravijn.

Valle de Templi
Dit is één van de belangrijkste bezienswaardigheden welke je op het eiland vindt. Dit is de grootste archeologische site die je op de wereld gaat vinden en is zo’n 1.300 hectare groot. Op het terrein vind je zeven tempels welke allemaal in de Dorische stijl gebouwd zijn. Hier word je echt teruggenomen naar de Griekse oudheid.

De Eolische Eilanden
Aan de noordoostelijke kust van het eiland vind je de Eolische Eilanden. Het zijn zeven eilanden (Salina, Filicudi, Panarea, Alicudi, Stromboli, Vulcano en Lipari) waar je kunt genieten van het echte eilandleven. Ga lekker snorkelen, bootje varen of andere activiteiten op land doen, maar één ding is zeker, je kunt hier heerlijk van je rust genieten.

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen