9.9 C
Amsterdam
maandag, april 22, 2024

Corfu – Heerlijk genieten in het Noorden van Griekenland

Corfu is een schitterend eiland in de Ionische Zee. Het eiland maakt deel uit van Griekenland en andere bekende eilanden in de buurt zijn Zakynthos en Kefalonia. Op het eiland wonen zo’n 113.000 inwoners waarvan ongeveer een derde in de hoofdstad woont (welke toevallig ook Corfu genaamd is). Deze stad is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is dus een beschermd gebied. Dit maakt het eiland voor veel mensen een aantrekkelijke plek om naartoe te gaan op vakantie.

Wat is er te doen op Corfu?
Veel mensen kiezen ervoor om naar Corfu op vakantie te gaan om even heerlijk te ontspannen. Het eiland heeft schitterende stranden waar je zeker heel de dag kunt liggen. Gelukkig is er voor de wat meer avonturier genoeg te doen op het eiland. Zoals eerder genoemd is de hoofdstad opgenomen op de Werelderfgoedlijst, wat betekent dat hier voldoende te bewonderen is. Maar wat is er nog meer te doen op het eiland?

De Pantokratorberg beklimmen
Houdt jij wel van een stevige klim? Dan kan je de Pantokratorberg gaan beklimmen. De berg is 906 meter hoog en hiermee bereik je de hoogste top van het eiland. Omdat dit het hoogste punt van het eiland is kan je genieten van het prachtige uitzicht wat je vanaf de top gaat hebben. Als je eenmaal de top hebt bereikt kan je in het café wat drinken, maar ook nog een klooster bezoeken.

Schelpenmuseum
Je vindt zelf wel eens mooie schelpen als je in de zee aan het zwemmen bent, maar als je een keer fascinerende schelpen wil zien, ga dan naar het Schelpenmuseum op het eiland. Hier vind je namelijk een gigantische schelpencollectie welke door Napoleon Sagias verzameld is. De meest zeldzame schelp die hier tentoongesteld is, is een Cypaea fultoni schelp, waarvan de waarde op 20.000 euro wordt geschat.

Feesten in Kavos
Voor de echte feestgangers onder ons is er de stad Kavos. Hier kan je naartoe als je een avond de feestbeest uit wil hangen. Overdag kan je genieten van het heerlijke strand en ’s avonds kan je er tot in de late uurtjes een feest van maken.

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen