12.7 C
Amsterdam
zondag, juni 16, 2024

Het NEMO Science Museum is misschien wel het meest fascinerende en leerzame museum van Nederland

Een museum geliefd onder kinderen, tieners maar ook volwassen slimmeriken. En vooral ook onder wetenschapsliefhebbers. Neem een kijkje in het museum in het groene gebouw in Amsterdam en laat je verassen door wat de wetenschap voor fascinerends te bieden heeft.

Wat is er in Nemo te doen?

In het Nemo Science museum zijn er activiteiten waar je de dag goed mee kan vullen. Activiteiten, tentoonstellingen en dagagenda’s zijn er. Dus houdt voor vertrek de agenda van Nemo in de gaten en bekijk wat je graag met de kinderen zou willen ondernemen! En als je je bezoek hebt gepland, kun je ook vast kaartjes kopen, dat voorkomt wachten in de rij en zo kun je nog langer genieten van het museum!

Wetenschap om je heen

In de wetenschap om je heen worden allerlei wetenschap experimenten gepresenteerd. Een vuurtornado of een waterval van mist. Deze fascinerende experimenten met een spectaculaire flair houden de aandacht van kinderen goed vast. Het is een leuke en educatieve manier om te genieten van de wetenschap en de jonge geesten te prikkelen.

Wees zelf de wetenschapper

Wees zelf een wetenschapper tijdens de kindervakantie. Neem een bezoek aan het BASF lab in Nemo. Doe een witte labjas aan met een veiligheidsbril en ontdek welke scheikunde proefjes je kan doen. Dit is een leuke workshop voor kinderen ouder dan 6 jaar en hun ouders.

Humania

Tijdens deze interactieve tentoonstelling Humania kunnen kinderen en ouders spelletjes doen en objecten bekijken om alles over de mens te weten. Wat is er lichamelijk onmogelijk? Of laat jouw kinderen eens in de verouderingsmachine kijken en zien hoe ze er over 20 jaar uit zullen zien. Zo word je nog eens extra gestimuleerd om te genieten van jouw vakantie.

Het dak van NEMO

Het dak van Nemo mag natuurlijk niet ontbreken. Hier heb je een groot en mooi uitzicht van de stad en je vind er de openluchttentoonstelling Energetica. Ook kan je hier een hapje of drankje nuttigen op het buitenterras terwijl je geniet van het prachtige uitzicht van Amsterdam.

Nog veel meer tentoonstellingen

Zo zijn er nog veel meer tentoonstellingen en activiteiten te bekijken en beoefenen in het Nemo Science museum. Kinderen leren hier op in interactieve en spelende manier meer over de wetenschap. Neem bijvoorbeeld een interactieve reis door het heelal, of ontdek hoe machines in elkaar steken. Het Nemo Science museum is wat het zegt, alles over wetenschap is hier te vinden.

Plan jouw bezoek aan Nemo Science Museum

Één ding wat heel herkenbaar is aan het Nemo Science museum is het opvallende groene gebouw dat je al vanaf het centraal station kan zien. Het Nemo Science museum bevindt zich aan de Oosterdok 2 in Amsterdam en heeft helaas geen eigen parkeergelegenheid. Er zijn wel een aantal parkeergarages in de buurt en de parkeertarieven zijn niet overal hetzelfde. Let op dat het parkeren in Amsterdam met vrij hoge kosten kan komen. Daarom wordt geadviseerd om met het openbaar vervoer te komen vanaf het Centraal Station. Vanaf daar is het maar 15 minuten lopen vanuit de hoofdingang. Met bus 22 is het mogelijk nog dichterbij te komen en dan uit te stappen bij de halte Kadijksplein.

Geen zin om te moeten wachten in de rij? Bestel dan eenvoudig en snel je tickets voor NEMO

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen