12.8 C
Amsterdam
zondag, juni 16, 2024

Schotse Hooglanden

De Schotse Hooglanden vormen een tot de verbeelding sprekende omgeving in Schotland. Deze regio bestaat eigenlijk uit twee delen. Het gaat hierbij om de Grampian Mountains en om de Northwest Highlands. Beiden worden van elkaar gescheiden door de Great Glen. De Schotse Hooglanden staan er om bekend een zeer ruige bestemming te zijn. Tegelijkertijd vormen ze echter een stukje paradijs op Aarde voor mensen die houden van natuurwandelingen.

Vergis je namelijk niet, deze regio in het wisselvallige Schotland is één van de mooiste natuurlijke regio’s die je ooit in je leven zal aanschouwen. Ben jij wel te vinden voor een klein beetje extra avontuur tijdens je vakantie in Schotland? Ook dat is geen probleem. Je kan hier immers ook naar hartenlust avontuurlijke sporten beoefenen zoals bijvoorbeeld raften, bergbeklimmen en mountainbiken.

Een speeltuin voor natuurliefhebbers en wandelfanaten

De Schotse Hooglanden worden vaak omschreven als een speeltuin voor natuurliefhebbers en wandelfanaten en dat is helemaal niet gelogen, in tegendeel. Tijdens een bezoek aan deze regio zal je kunnen vaststellen dat er twee nationale parken zijn terug te vinden om te ontdekken. Het gaat hierbij enerzijds om het Cairngorms National Park en anderzijds om het Loch Lomond and The Trossachs National Park. Ook de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk, de zogenaamde “Ben Nevis” is hier terug te vinden.

Ben je van plan om een bezoek te brengen aan de Schotse Hooglanden? Dan vormt de plaats Inverness daarvoor wellicht de meest ideale uitvalsbasis. Elke dag vertrekken er rechtstreekse vluchten vanuit Schiphol naar deze bestemming waardoor ze ook zeer eenvoudig bereikbaar is. Inverness is ook op zich reeds een fijn stadje om te verblijven. Net zoals in veel andere kleine Schotse steden bulkt ze van de gezelligheid. Zo is het altijd weer fijn “thuiskomen” na een vermoeiende dag in de Schotse Hooglanden.

Op zoek naar het Monster van Loch Ness

Wie de Schotse Hooglanden zegt denkt uiteraard automatisch ook aan Loch Ness. Dit is het op één na grootste meer van Schotland en beschikt over een lengte van 37 kilometer en een breedte van 1,6 kilometer. Niet alleen de pracht van het meer, maar ook de mysterieuze legende over het Monster van Loch Ness bijgenaamd “Nessie” is natuurlijk een belangrijke extra reden voor veel mensen om deze plaats te bezoeken. De legende heeft deze plaats duidelijk een extra toeristische boost gegeven. Onder meer bootexcursies en tal van souvenirwinkeltjes zorgen er voor dat de legende levend wordt gehouden. Een bezoek aan het Loch Ness Centre & Exhibition in Drumnadrochit is in ieder geval meer dan de moeite waard.

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen