12.8 C
Amsterdam
zondag, juni 16, 2024

Azoren

De Azoren is een Portugese eilandengroep welke is terug te vinden in het midden van de Atlantische Oceaan. De eilandengroep bevindt zich op ongeveer 1.370 kilometer van het Portugese vasteland. In totaal bestaan de Azoren uit 17 verschillende eilanden. Slechts 9 van deze eilanden zijn echter bewoond. Elk eiland beschikt over haar eigen karakter en troeven, maar het indrukwekkende, ietwat dramatische landschap strekt zich uit over alle eilanden die deel uitmaken van deze eilandengroep.

In tegenstelling tot wat je mogelijks zou vermoeden is het helemaal niet lang vliegen naar de Azoren, in tegendeel. Vanuit Nederland en België vlieg je dan ook in slechts vier uur naar deze paradijselijke bestemming. Vliegen doe je overigens altijd naar Ponta Delgada op het eiland São Miguel. Ponta Delgada is niet alleen de hoofdstad van de archipel, daarnaast is het op moment van schrijven ook de enige stad die er deel van uitmaakt die over een internationale luchthaven beschikt.

São Miguel, de eerste kennismaking met de Azoren

Omdat je altijd vliegt op het eiland São Miguel spreekt het voor zich dat dit ook meteen de eerste locatie is waar de meeste reizigers hier kennis mee maken… en dat valt niet tegen, in tegendeel. Je bezoekt hier in eerste instantie de zogenaamde “Sete Cidades”, het absolute symbool van de Azoren. Dit prachtige kratermeer heeft een breedte van zomaar even 12 kilometer. Ze wordt echter in twee gedeeld door een zeer smalle landbrug. Wil je graag kunnen genieten van het meest indrukwekkende uitzicht op de krater? Die krijg je vanaf de Miradouro da Boca Inferno of vanaf de zogenaamde Miradouro da Vista do Rei. Ook een bezoek brengen aan het kleine stadje Furnas en een wandeling maken door het indrukwekkende Terra Nostra park zijn aanraders tijdens je verblijf op São Miguel.

Verken het water rond de Azoren

De Azoren staan niet alleen bekend als een paradijselijke omgeving, daarnaast biedt ze reizigers ook ongelofelijk veel mogelijkheden. Eén van de zaken die je absoluut moet doen tijdens een vakantie op de Azoren is een boottocht boeken. Tijdens deze boottocht kan je niet alleen walvissen, maar ook dolfijnen spotten die niet zelden tot langs de boot komen zwemmen. Dit is echt een ongelofelijke ervaring die je, je nog lang zal blijven herinneren. Wil je graag nog een stapje verder gaan? Ook dat is mogelijk. Vanuit verschillende plaatsen op het eiland São Miguel is het namelijk mogelijk om een excursie te boeken waarbij je kan zwemmen met dolfijnen. Ook dit is uiteraard een fantastische ervaring!

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen