12.8 C
Amsterdam
zondag, juni 16, 2024

Sankt Anton am Arlberg

De populariteit van Sankt Anton am Arlberg is niet zo gek. Waar vind je immers zo’n authentiek, gezellig en gunstig gelegen dorp dat ligt ingeklemd tussen meerdere skigebieden die zijn uitgerust met de modernste liften? En dat tegen redelijke prijzen.

Sankt Anton ligt op de scheidslijn tussen Tirol en Vorarlberg aan de voet van de Arlbergpas. Dankzij de Arlbergtunnel (tol) is het wintersportoord per auto goed te bereiken, maar door de aanwezigheid van een station bestaat ook reizen via trein (al dan niet gecombineerd met vliegen op Innsbruck of het Duitse Friedrichshafen) tot de mogelijkheden.

In alle opzichten is het dorp levendig en gezellig te noemen. Bijzonder is bovendien dat St. Anton bij zowel Oostenrijkers als buitenlandse gasten populair is. Dat zorgt voor een gemoedelijke gastvrije sfeer. De populariteit is eenvoudig te verklaren: Sankt Anton heeft vrijwel alles wat je je als wintersporter kan wensen.

Sankt Anton grenst aan prachtige skigebieden
Vanuit het dorp is er de liftaansluiting op het zuidelijk gelegen skigebied van de Gampberg. Dit gebied is geliefd bij families vanwege de vele brede, glooiende pistes waarop zowel beginners en gezinnen met kinderen makkelijk vertrouwd kunnen raken. De top van het gebied ligt op ruim 2400 meter, waardoor het aardig sneeuwzeker is. En als de flinke dump op zich laat wachten, zijn er altijd nog de vele kunstsneeuwkanonnen.

Aan de noordzijde is de keur aan pistes nog veel groter. Met de Vallugrat op ruim 2800 meter als top strekt zich een enorm arsenaal aan gevarieerde, fraaie en uitdagende pistes uit, met desgewenst offpisteroutes. Wie daar gene trek in heeft hoeft zich geen zorgen te maken, want rondom het bergstation van de lift wemelt het werkelijk van de mooie blauwe afdalingen.

Het centrum van Sankt Anton am Arlberg in de zomer – Foto: TVB St. Anton am Arlberg | Fotograaf Christoph Schöch

Befaamde après ski in St. Anton
Het dorp heeft het niet alleen getroffen qua skimogelijkheden, ook het namiddagse vertier is uitmuntend. Omdat de wintersporters in Sankt Anton iets jonger zijn dan gemiddeld, gaat het dak er aan het eind van de middag en in de avond flink af. De bekendste bar luistert naar de naam Mooserwirt en is zelfs internationaal bekend, maar ook de Crazy Kanguruh is een aanrader. In de Heustadl is meer typisch Oostenrijkse muziek te horen, terwijl de Sennhütte meerdere keren per week livemuziek voorschotelt.

Wie minder heeft met après ski hoeft niet te treuren. Sankt Anton am Arlberg heeft ook meerdere spa’s en welnesscentra. Daarnaast zijn er verschillende wandelroutes, kun je er tennissen, indoor klimmen, squashen, boogschieten of langlaufen.

Vanwege de vele mogelijkheden, ideale ligging en bruisende karakter is Sankt Anton zeer populair. Zowel de internationale jetset als de gewone wintersporter komt er graag. Om die reden ligt het prijsniveau wel iets hoger dan gemiddeld. Wil je toch dichtbij Sankt Anton zitten maar niet de hoofdprijs betalen, zoek dan een accommodatie in Pettneu am Arlberg of Stuben.

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen