12.8 C
Amsterdam
zondag, juni 16, 2024

Bezoek Rhodos: een cultureel en archeologische paradijs

Rhodos is een Grieks eiland wat in de Egeïsche Zee ligt. Het is één van de grootste eilanden van Griekenland en de hoofdstad (Rhodos-stad) vind je in het noorden van het eiland. Het eiland telt ruim 115.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 1.398km².

Rhodos is een erg populaire vakantiebestemming aangezien het hier in de zomer goed uit te houden is in de zon. Dit komt doordat er op het eiland een frisse wind staat die je lekker afkoelt als je aan het bakken bent op het strand. Let er natuurlijk wel op dat je jezelf goed insmeert, zodat je niet verbrandt. Niet alleen doordat de temperatuur er goed te doen is, is het een populair eiland. Ook de bezienswaardigheden en cultuur spelen hier een grote rol in. Hierdoor is er veel te doen op het eiland, waardoor het ideaal voor jong en oud is.

Bezienswaardigheden Rhodos

Grootmeesterpaleis bezoeken
Dit kasteel is gebouwd in de Gotische stijl en is hiermee één van de weinige voorbeelden van deze stijl in Griekenland. Het is een prachtig kasteel wat erg goed bewaard is gebleven en hierdoor maakt het een erg sterke indruk op de vele bezoekers die het gebouw trekt.

Genieten van de natuur in de Vlindervallei
De Vlindervallei is een natuurpark van 600 hectare groot. Hier vind je verschillende wandelpaden die je kunt volgen. Zoals de naam al zegt kan je hier in de zomer verschillende soorten vlinders vinden. In het park kan je even helemaal tot rust komen en genieten van de natuur.

Wat meer actieve activiteit: windsurfen
Prasonisi staat bekend als één van de beste plaatsen waar je kunt windsurfen. Heb je dus zin in wat meer actie? Trek dan naar deze plaats en ga een dag (of meerdere) windsurfen. Hier komen veel sporters samen om hun skills te laten zien waar iedereen zeker van kan genieten.

Nachtleven opzoeken
Op Rhodos kan er ook gefeest worden. In Faliraki kan je het bruisende nachtleven opzoeken met de verschillende restaurants en barretjes. Geniet van de muziek tot in de late uurtjes en ga de volgende dag lekker op het strand jouw kater uitzweten.

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen