12.8 C
Amsterdam
zondag, juni 16, 2024

Tel Aviv

Tel Aviv is een prachtige stad wat aan de kust van Israël ligt. De stad telt ruim 440.000 inwoners en is hiermee de tweede grootste stad van het land (na Jeruzalem). Niet veel mensen praten over een reis naar Tel Aviv, omdat het voor Nederlanders niet een drukbezochte stad is. Dit is zeker zonde, want de stad heeft enorm veel te bieden, waaronder een uitgerekt strand en heerlijk eten.

Bezienswaardigheden Tel Aviv
Waarschijnlijk zijn er niet veel vrienden van je op vakantie geweest naar Tel Aviv, waardoor je niet veel informatie hebt over de stad. Het is belangrijk om van tevoren te weten wat je allemaal in de stad kunt doen, zodat je de beste ervaring gaat hebben. Wij hebben wat mooie bezienswaardigheden of activiteiten hieronder neergezet waardoor jij met een voorsprong naar Israël afreist.

Jaffa
Dit is het oude stadscentrum van Tel Aviv. Om dit oude deel werd een aantal eeuwen later de rest van de stad omheen gebouwd. Hier vind je vele smalle, authentieke straatjes waar je doorheen kunt struinen op zoek naar een leuk restaurantje of café. Verder vind je hier ook de rommelmarkt waar je voor souvenirs kunt kijken die je aan de rest van de familie kunt geven.

Carmel Market
Dit is een lange winkelstraat waar je aan beide kanten kraampjes ziet met eten en drinken. Zoals gezegd kan je in Tel Aviv heerlijk eten en het is dan ook een erg leuke ervaring om op deze markt wat lekkernijen uit te kiezen. Genieten van de heerlijke lokale gerechten en leer de Israëlische keuken op deze manier goed kennen.

Nachtleven van Tel Aviv
Tel Aviv staat bekend om één van de beste plekken van het Midden-Oosten. Je vindt hier diverse nachtclubs, barretjes en festivals. Zeker voor ons Europeanen is dit vaak een must, aangezien wij hier enorm verwend worden met het uitgaansleven.

Bauhaus
In de stad vind je veel gebouwen die in de Bauhaus-stijl gebouwd zijn. Hierdoor heeft het een plek op de Werelderfgoedlijst van UNESCO verdiend. In het Bauhaus Center kan je rondleidingen langs de vele gebouwen in deze stijl krijgen.

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen