9.9 C
Amsterdam
maandag, april 22, 2024

Metrokaart Parijs

De metro is in grote steden één van de meest snelle en handige manieren om je te verplaatsen. Zo ook in Parijs. Hieronder praktische informatie en de metrokaart van Parijs.

Voordelige tickets
Ben je van plan gedurende je stedentrip meerdere keren met de metro te gaan? Koop dan een carnet. Daarin zitten 10 kaartjes. Dat is goedkoper dan telkens losse tickets te kopen en bovendien minder gedoe. Kinderen tot 4 jaar reizen gratis, tussen 4 jaar tot en met 9 jaar reizen zij tarif réduit, met korting dus. Als je meer dan 5 keer op één dag de bus of metro in Parijs wil gaan nemen, kan het interessant zijn om een dagkaart aan te schaffen.

Elke 2 a 4 minuten een metro
In Parijs gaan de meeste lijnen eens per 2 á 4 minuten. Dat zorgt er dus ook voor dat je je niet hoeft te haasten wanneer een metro bijna lijkt te vertrekken. Slim is wel om, wanneer je in een gezelschap of met kinderen reist, af te spreken wat te doen wanneer de één wel en de ander niet in een bepaalde metro is gestapt.

Metromap Parijs

Kies de ideale uitvalsbasis
Ben je van plan tijdens je Parijs-vakantie veelvuldig de metro te pakken om de stad te verkennen? Overweeg dan om te kijken of je een hotel of accommodatie kunt vinden bij één van de metrostations aan metrolijn 1 (Oost-Westverbinding langs Champs-Elysées, Concorde, Tuilerieën, Louvre, Marais en Bastille) en metrolijn 4 (Noord-Zuidverbinding van Gare du Nord naar Saint-Germain-des-Près en Montparnasse)

Zakkenrollers
Zakkenrollers zijn een probleem van alle tijden. Enkele tips om de kans dat je bestolen wordt te verkleinen: zakkenroller slaan graag toe vlak bij de deuren, zodat ze vlak voor het sluiten nog net naar buiten kunnen springen. Wat je ook geregeld ziet is dat ergens consternatie ontstaat, bijvoorbeeld ruzie of een probleem, waarna een andere zogenaamde passagier afgeleide toekijkers stiekem bestelen.

Tarieven
De actuele tarieven, wijzigingen en andere praktische zaken vind je op de website van vervoerder RATP.

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen