9 C
Amsterdam
vrijdag, maart 1, 2024

Hintertux (Hintertuxer Gletscher)

,,The Snow must go on”, jubelt de Hintertuxer Gletscher. Het zeer sneeuwzekere gebied pronkt graag met het gegeven dat op het 3250 meter hoge gebied het gehele jaar geskied en gesnowboard kan worden.

En eerlijk is eerlijk: de Hintertuxer Gletscher heeft best reden om trots met de borst vooruit te lopen. Het is niet alleen één van de grootste gebieden ter wereld waar het gehele jaar sneeuwpret te vinden is, het beschikt bovendien over zeer moderne liften met hoge capaciteit en koestert haar indrukwekkende ‘Gefrorene Wand’, die prachtig zichtbaar is vanuit de zogenaamde ‘Gletscherbus III’, een enorme kabinebaan waar je – eerlijk is eerlijk – wel een beetje als haringen in een ton naar boven wordt gesleept.

Laten we direct de andere kritische puntjes van Hintertux meenemen, dan kunnen we daarna positief afsluiten. De Hintertuxer Gletscher is voor beginners best een pittig gebied. Althans, wanneer je helemaal naar boven wil. De rode piste die aansluit op het bergstation van Gletscherbus III is pittig, zeker wanneer het waait en wordt snel ijzig. Aan de rand van het gebied liggen wel enkele blauwe pistes. Wie als minder gevorderde wintersporter geen zin heeft in stramme kuiten, kan zich vermaken rond Sommerbergalm, zeg maar het tussenstation om vanaf het dalstation helemaal naar boven te gaan. En dan nog iets. De Hintertuxer Gletscher beschikt over relatief veel sleepliften: vijf stuks tegen even zo veel stoeltjesliften. Met name snowboarders zijn daar lang niet altijd dol op.

Foto: Hannes Sautner, shootandstyle. com

Maar hé, zeker de wintersporter die vertier zoekt buiten het seizoen zal dat snel voor lief nemen. Een afdaling van twee kilometer kunnen pakken, eindigend voor het terras van het Tuxer Fernerhaus, hartje zomer is simpelweg magnifiek. Je krijgt er immers een prachtig gebied voor terug met zestig pistekilometers en een adembenemend uitzicht. De Hintertuxer Gletscher is ook meer dan een zomerskigebied. Door de hoge ligging kan het ook een uitstekend alternatief zijn wanneer het mistig is in het Zillertal. Regelmatig tref je op die dagen heerlijke zonneschijn in Hintertux.

De gegarandeerde sneeuwgarantie heeft wel een prijs: dagkaarten zijn te koop á circa 45 euro, terwijl een 6-daagse skipas een kleine 220 euro doet. In het winterseizoen is het mogelijk om je skipas in Zillertal 3000, het gebied rondom Mayrhofen, aan te vullen met toegang tot de Hintertuxer Gletscher.

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen