14.4 C
Amsterdam
woensdag, mei 22, 2024

Mayrhofen

Wintersporten in Mayrhofen betekent een keur aan skimogelijkheden en genieten van een beregezellig Oostenrijks dorp. En dat voor een redelijk betaalbare prijs.

Eigenlijk behoeft Mayrhofen nauwelijks introductie. Het dorp in het Zillertal heeft een grote reputatie omdat het simpelweg alle ingrediënten van een geslaagde wintersportvakantie voor handen heeft: een uitgestrekt skigebied, typisch Oostenrijkse sfeer en bouwstijl, een gezellig dorp met veel après ski mogelijkheden en dat allemaal voor een aanvaardbare prijs.

Dat heeft ertoe geleid dat Mayrhofen een aanzuigende werking heeft op wintersporters uit de hele wereld. Daardoor heeft het dorp een metamorfose en flinke groei doorgemaakt, wat wel een klein beetje ten koste van de knusse sfeer is gegaan, maar anderzijds is bijvoorbeeld het winkel- en restaurantaanbod sterk vergroot.

Mayrhofen heeft een gunstige ligging. In het dorp is het dalstation van zowel het Ahorn-skigebied als de Penkenbahn te vinden, die je naar het Zillertal 3000 skigebied voert. Zillertal 3000 geeft je de mogelijkheid om naar Tux, Finkenberg of Hippach te skiën. Bovendien vertrekt uit Mayrhofen de bus naar de Hintertuxer Gletscher, waardoor je dus ook bij wat mindere sneeuwval altijd kan skiën. Voor de Hintertuxer Gletscher heb je echter wel een andere skipas nodig.

Het bruisende hart van het Zillertal is ook het eindstation van de lieflijke Zillertaler Bahn, een treintje dat voor skipashouders gratis is in de winter en bijvoorbeeld ook de kans biedt om een dagje naar Kaltenbach of Zell am Ziller uit te wijken. Daarnaast is de kans gunstig voor wie niet per auto op wintersport wil gaan. Daardoor kun je ook vliegen op Innsbruck en vanuit daar de trein naar Jenbach nemen, waarna je overstapt op de Zillertaller Bahn.

Mayrhofner Bergbahnen

Bruisend. Dat is Mayrhofen zeker. Het heeft een naam hoog te houden op het gebied van après ski. Met name in de Icebar, Pilzbar en de Speak Easy Bar is het standaard druk en gezellig aan het einde van de middag. Wie ‘s avonds nog een dansje wil wagen, kan terecht in de Schlüssel en de Arena-disco.

Toch zijn er ook voldoende alternatieve activiteiten buiten het skiën voor wie niet van het après ski-feestgedruis houdt. Mayrhofen heeft een zwembad, kegelbaan, rodelbaan, verschillende indoor tennishallen, fitnescentra, squashbanen, schaatsenmogelijkheden en spa- en welnesscentra. Daarnaast kan prachtig gewandeld worden langs rivier de Ziller.

Skiën in Mayrhofen kost je ongeveer 215 euro voor een skipas van zes dagen. Je hebt dan de beschikking over 168 pistekilometers en zeer moderne en snelle liften. Het skigebied ligt niet heel hoog, maar er zijn wel veel sneeuwkanonnen die bij matige sneeuwval toch voor een mooie wit sneeuwdek kunnen zorgen.

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen