9 C
Amsterdam
vrijdag, maart 1, 2024

Willingen (Winterpark Willingen)

Winterpark Willingen mag dan niet de bekendheid genieten van Winterberg, het skigebied in het Duitse Sauerland heeft misschien wel meer te bieden dan haar bij Nederlanders populairdere zusje.

Vergeet de indoorhallen van Zoetermeer, Landgraaf en Bottrop. Waarom genoegen nemen met papperige kunstsneeuw, slechts één of twee korte afdalingen en dan ook nog eens stervens druk terwijl op amper drie uur rijden vanaf Utrecht prachtige skigebieden gloren die aardig het wintersportgevoel van de Alpen benaderen?

Natuurlijk heeft Winterpark Willingen beduidend minder pistekilometers te bieden dan de gebieden in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. En ja, de sneeuwzekerheid is geringer. Maar als de temperatuur rond of onder het vriespunt is, bieden de sneeuwkanonnen van Willingen wel prima faciliteiten voor een heerlijke ski of snowboarddag. Op de Mühlenkopfschanze worden zelfs jaarlijks internationale skischansspringwedstrijden gehouden.

Willingen beschikt zelfs over een kabinebaan, die je voert naar de top van de berg op 830 meter. Vanaf daar ligt er een fijne, brede, niet al te moeilijke piste van liefst twee kilometer aan je voeten. Ideaal voor beginners, kinderen of mensen die niet beschikken over het waaghalzen-gen. Het gebied telt in totaal zestien pistekilometers, wat in principe voldoende vertier biedt voor één of twee dagen, maar wat karig is wanneer je een week sneeuwvertier zoekt. Een dagkaart kost je 25 euro, maar je kunt ook kiezen voor een puntenkaart mocht je bijvoorbeeld net beginnen met skiën of snowboarden.

Qua faciliteiten moet Willingen het wel afleggen tegen Winterberg, dat net wat uitgebreider is, meer restaurantjes en een iets bruisender dorpshart heeft. Omdat veel wintersporters daardoor meestal voor Winterberg kiezen, is Willingen rustiger en wat gemoedelijker. Kiezen hoeft echter niet per sé: met de skipas van Wintersport-Arena Sauerland kun je in beide gebieden terecht.

Naast skiën en snowboarden is Sauerland ook een prachtig wandelgebied door het natuurschoon van Upland, Diemelsee en Hochsauerland. Langlaufen is ook goed mogelijk, net als zwemmen, genieten van welnesscentra en zelfs après-ski mogelijkheden ontbreken niet in Willingen.

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen