9 C
Amsterdam
vrijdag, maart 1, 2024

Duitsland

Hoewel jaarlijks vele duizenden Duitsers naar Nederland komen, heeft Duitsland zelf ook veel te bieden. Neem het hippe Berlijn, het prachtige Zwarte Woud, de kleurige dorpjes van de Romantische Strasse, gezellige kerstmarkten en wintersportmogelijkheden relatief dicht bij huis.

Berlijn
Zonder twijfel is Berlijn één van de hipste en meest populaire steden van dit moment. De stad is zowel rauw als gepolijst. Berlijn heeft vele bezienswaardigheden vanuit haar roerige verleden, wordt gekleurd door kunstenaars en andere creatievelingen, heeft een berucht uitgaansleven, leuke wijkjes met eigentijdse restaurants en is ideaal met de fiets te ontdekken.

De Televisie Toren bij Alexanderplatz

Zwarte Woud
Het Zwarte Woud is het grootste bosgebied in Duitsland en dankt haar naam aan de dichte concentratie van dennen- en sparrenbomen. Het geliefde natuurgebied heeft bovendien helderblauwe meren. In het Zwarte Woud is dan ook ideaal geschikt voor natuurliefhebbers en zij die graag wandelen of fietstochten maken.

Romantische Strasse
De Romantische Strasse is een van de bekendste toeristische routes in Duitsland en loopt in Beieren van Würzburg aan de Main naar Neuschwanstein en Füssen nabij de Oostenrijkse grens. De route komt door middeleeuwse stadjes als Rothenburg ob der Tauber, Dinkelsbühl, Nördlingen, Donauwörth, Augsburg en Landsberg am Lech. Langs de route liggen bovendien barokke kunstwerken als de Residentie van Würzburg en de Bedevaartskerk van Wies bij Steingaden. Ook tref je er de kastelen Harburg, Slot Hohenschwangau en Slot Neuschwanstein.

Oktoberfest en biergartens
Liefhebbers van grote pullen bier, lederhosen, dirndl’s en Beierse muziek kunnen hun hart ophalen bij het traditionele Oktoberfest. München is het epicentrum van het feestgedruis. Buiten het Oktoberfest telt Duitsland vele biergartens, waar je het hele jaar door kunt genieten van het gerstennat.

Wintersport
Geen trek om helemaal naar de Alpen te rijden? Als het een beetje meezit, kun je ook prima wintersporten in Duitsland. Op zo’n 3,5 uur rijden liggen Winterberg en Willingen. Op een kleine 800 km vanaf Utrecht liggen nog Oberjoch en Hörnerdörfer. Iets dichterbij ligt Feldberg. Indoorskimogelijkheden heeft Duitsland overigens ook, zoals de hal in Bottrop en in Neuss.

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen