12.8 C
Amsterdam
zondag, juni 16, 2024

La Plagne

Zo vanuit de voordeur van je accommodatie de piste opstappen: dat is La Plagne. Dit Franse skigebied is vooral ideaal voor de echte kilometervreters, die zich van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat kunnen uitleven op de sneeuwhellingen.

La Plagne is een verzamelnaam voor verschillende dorpen in Kanton Wallis, waarover Belle Plagne, Plagne Centre, Aime La Plagne, Plagne Soleil en Plagne Bellecôte. Het maakt deel uit van het megaskigebied Paradiski, waartoe ook Les Arcs behoort. Dit prachtige gebied stelt je in de gelegenheid om liefst 425 verschillende pistekilometers af te leggen is daarmee één van de meest wijduit gestrekte gebieden ter wereld, mede door de liftverbindingen naar de gebieden van Montchavin, Les Coches en Champagny.

Het gedeelte rondom La Plagne is vooral erg aantrekkelijk voor de beginnende of gemiddelde skiër, terwijl bij Les Arcs iets meer uitdaging te vinden is.
Sneeuwpret moet ook zeker de drijfveer zijn om naar La Plagne te gaan, want qua charme is dit Franse oord niet oogstrelend. Grote appartementencomplexen en flats bieden ontzettend veel slaapgelegenheid, maar met authentieke gezelligheid heeft het weinig van doen. Een stuk minder droevig is het aanblik in Belle-Plagne en Plagne 1800, waar wel veel hout en natuursteen is gebruikt bij de bouw van de chalets en hotels.

La Plagne Subli Cimes

Een gedeelte van de dorpen die behoren tot La Plagne zijn autovrij. Dat is ook niet zo erg, want het openbaar vervoer tussen de dorpen is prima. Let wel goed op waar je je auto parkeert, want niet alle parkeerplaatsen zijn gratis. Nadeel is ook dat op zaterdag de wegen naar La Plagne soms nogal vol zijn.

Door de hoge ligging, veelal boven de 200 meter, is La Plagne erg sneeuwzeker. Een skipas voor zes dagen kost in skigebied Paradiski zo’n 300 euro. Après skiën is mogelijk. Met name in Belle Plagne en Plagne Centre zijn verschillende bars gevestigd zoals Igloo Igloo en Scotty’s Bar. Langlaufen is ook mogelijk. In het Paradiski gebied is 153 kilometer aan loipe te vinden.

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen