12.8 C
Amsterdam
zondag, juni 16, 2024

Beleef Nederland in het klein in Madurodam

Bevindt je in een stap van Den Haag naar Amsterdam. In Madurodam kan jij je wanen als de grote vriendelijke reus. dit attractiepark in Den Haag is plezier voor ouderen en jongeren. Kom samen met opa en oma tijdens de kindervakantie naar Madurodam.

De historie van Madurodam

In 1929 is Madurodam bedacht door Bep Boon-van der Starp. De maquettes zijn gemaakt van hout en kunststof en in eigen atelier van Madurodam. Luchthaven Schiphol is de grootste model en ligt ook in het midden van Madurodam. Voor liefhebbers van architectuur en Nederlandse geschiedenis is Madurodam echt een trekpleister. Maar ook voor kinderen die zich groot willen wanen in het kleine Nederland kan Madurodam echt een aanrader zijn. Zeker in de vakanties is Madurodam een leuke bezienswaardigheid.

Alle bezienswaardigheden van Nederland in het klein

Ooit wel eens de Euromast willen zien? Of Kinderdijk? Maar daar eigenlijk nooit de tijd voor gehad? Ook met het gehele gezin kan het best intensief zijn om Nederlandse hoogtepunten te bezoeken. Spendeer daarom eens de kindervakantie in Madurodam. Hier kan je alle bezienswaardigheden van Nederland in het klein zien. Madurodam is een weerspiegeling van onze Nederlandse samenleving in het miniatuur.  De Euromast, Erasmusbrug, de poldermolens van Kinderdijk en zelfs de ANWB test en trainingscentrum is te zien in Madurodam.

Onze grote steden in het klein

Uit elke stad van Nederland is een bezienswaardigheid gebouwd. Van de grote steden zoals Amsterdam en Rotterdam zijn meerdere hoogtepunten in het miniatuur gebouwd. Paleis op de Dam en de Erasmusbrug of het Havengebied van Rotterdam zijn prachtig nagemaakt in het klein. Voor de kinderen is het vooral ook leuk om de platform van vliegtuigen te zien of de reuzenzilvermeeuw. En het kasteel Drakensteyn is een interessante trekpleister voor jonge kinderen.

Maak een 3D selfie in Madurodam

Voor tieners is het vooral leuk om 3D selfies te maken in de Fantasitron. Hier kunnen oudere kinderen en volwassenen leuke plaatjes schieten als herinnering aan Madurodam. Zeker op een zonnige dag in de kindervakantie is een leuke foto maken binnen Madurodam niet te vergeten.

Ben je enthousiast geraakt? Hier kun je je kaartjes bestellen voor Madurodam.

Reis af naar Madurodam

Heb je er zin in om de kindervakantie door te brengen in Madurodam? Kijk hieronder hoe je het beste naar Madurodam kan komen.

Auto

Met de auto is Madurodam makkelijk te bereiken. Zodra je Den Haag op de borden ziet verschijnen volgt dan de borden richting Madurodam. Waarna je het viaduct bent opgereden is er beneden aan de afrit een parkeerterrein . Dit is het eigen parkeerterrein van Madurodam en parkeren kost €10 per dag.

Openbaar vervoer

Met het openbaar vervoer is Madurodam makkelijk te bereiken. Pak dan de trein naar Den Haag Centraal of naar Den Haag Hollands Spoor. Vanaf het station is het mogelijk om binnen 10- 15 minuten bij Madurodam te zijn. Pak vanaf Den Haag centraal tramlijn 9 richting Scheveningen Noord. En stap dan uit bij de halte Madurodam. Met bus 22 richting Den Haag Duindorp ben je binnen 15 minuten bij halte Madurodam.

Tickets Madurodam

Heb je geen zin om in de rij te moeten staan? Bestel dan eenvoudig en snel je tickets voor Madurodam hier online

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen