12.8 C
Amsterdam
zondag, juni 16, 2024

Het metronetwerk van Barcelona (+metrokaart)

In Barcelona is de metro het meest ideale vervoersmiddel, om veel te zien in korte tijd. Het netwerk is modern, wijdvertakt, voordelig en efficiënt. Bijna alle bezienswaardigheden zijn met de metro te bereiken. De Barcelona Card en Hola BCN! Travelcard geven je ongelimiteerd toegang tot het openbaar vervoer.

Meest gebruikte kaart door locals: de tienrittenkaart (T-10). Kosten: 9,95 euro*. Per rit ben je minder dan een euro kwijt en je mag 75 minuten gebruik maken van het openbaar vervoer. Ander voordeel: de kaart mag door meerdere mensen worden gebruikt. Actuele tarieven van dag- en maandkaarten vind je hier.

Met de Barcelona Card kun je in het centrum van Barcelona ongelimiteerd reizen. Er zijn kaarten voor 3,4 en 5 dagen beschikbaar. Volwassen betalen voor een driedagenkaart 45 euro*. Dat is 15 euro per dag. Kinderen betalen voor drie dagen 21 euro*. Je kan dan de hele dag gratis met metro, tram en bussen reizen. Ook met de trein van en naar vliegveld Barcelona El Prat Airport. Met de Barcelona Card krijg je bovendien korting op tal van musea en andere attracties. Handig als je veel wil zien tijdens een stedentrip. De kaart kun je op deze website bestellen. Let wel op: alleen als je veel musea en andere bezienswaardigheden bezoekt, levert de kaart voordelen op.

Andere optie: de Hola BCN! Travelcard, in het leven geroepen voor toeristen. Met de kaart kun je meerdere dagen onbeperkt met het openbaar vervoer reizen. Een tweedagenkaart kost 14 euro, voor 5 dagen ben je 32 euro kwijt. De kaart is puur en alleen voor het gebruik van het openbaar vervoer. Je krijg bijvoorbeeld geen korting bij musea. Bij een bestelling online krijg je tien procent korting. Je kunt de kaart thuis laten afleveren. Dat kost een paar euro extra. Kinderen onder de 4 jaar mogen voor niets mee. Meer info lees je op de website van TMB.

De metrokaart van Barcelona

*Prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen