12.8 C
Amsterdam
zondag, juni 16, 2024

De leukste wijkjes van… Barcelona!

Het centrum van Barcelona is als een lappendeken: oude wijken, moderne stadsdelen met luxe appartementencomplexen aan zee, multiculturele buurten, hippe uitgaansgebieden. Dwaal rond in oude buurten als Barrio Gòtico, El Borne en El Raval. Of maak kennis met de Catalaanse way of life in Gracia.

Barrio Gòtico

Aanrader: een wandeling door Barrio Gòtico, een labyrint van smalle straatjes en smoezelige steegjes. De wijk is het hart van de oude stad, waarin het soms lijkt of de tijd eeuwen heeft stilgestaan. Grofweg tussen de haven en La Rambla. Natuurlijk, de drukke winkelstraat La Rambla loopt door het gebied. Juist in de straatjes en steegjes rond La Rambla vind je verrassend rustige pleintjes en karakteristieke Catalaanse straten. Laat je bijvoorbeeld verrassen door de stilte en schoonheid van Plaça del Rei en Plaça Sant Felip Neri. En natuurlijk de Catedral de Santa Eulàlia. Metrostation Jaume I (4) of Liceu (l3).

Gràcia

Veel reizigers komen alleen in de wijk Gràcia vanwege het wereldberoemde Park Güell, dat meerdere meesterwerken van de wereldberoemde kunstenaar Antoni Gaudi herbergt. Het monumentale park, met de fraaie uitzichten over Barcelona, is echter niet alleen de moeite waard wijk in de karakteristieke Catalaanse wijk. Wandel rond in de smalle straatjes en steegjes van Gràcia, waar een ontspannen sfeer hangt, veel studenten en kunstenaars wonen en weinig toeristen rondlopen. Voor smaakrijke tapas kun je terecht bij La Panxa del Bisbe (Carrer del Torrent de les Flors 158). ‘s Avonds is de wijk het toneel van een bruisend uitgaansleven.

El Borne

In El Borne vind je het misschien wel mooiste en belangrijkste museum van Barcelona: het Picasso Museum, met honderden werken van de beroemde Spaanse kunstenaar. En het Ciutadella Park. De wijk staat bol van de winkels, galeries, boetiekjes en restaurants. Metrostation Jaume I (4) ligt middenin El Borne. Trekpleister in de wijk is de kerk Santa Maria del Mar, de eeuwenoude gotische kerk. Als je trouwplannen hebt en je zoek nog een geschikte locatie

Barceloneta

De wijk Barceloneta staat bekend vanwege het strand, waarop op aangename dagen duizenden toeristen en locals liggen. In de voormalige vissershaven kun je goed terecht voor tapas. De vers krijg je bijna nergens anders verser. Metrohalte: Barceloneta.

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen