12.8 C
Amsterdam
zondag, juni 16, 2024

Gondelstad Venetië

Iedereen kent Venetië van de vele kanalen die de stad rijk is en de gondeltours die je hier doorheen kunt doen. Het is een prachtige stad die zeker niet mag ontbreken in jouw lijst met bezochte steden, dus als je een keer een weekend over hebt bezoek deze stad dan gelijk. Het is niet voor niets dat Venetië en de lagune in 1987 op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst zijn.

Bezienswaardigheden Venetië

Natuurlijk is zo’n gondeltour niet het enige wat er te zien en te doen is in de stad, anders zou het natuurlijk geen plek op de Werelderfgoedlijst krijgen. Hieronder zullen we een aantal bezienswaardigheden opsommen die zeker niet mogen ontbreken tijdens jouw bezoek aan Venetië.

Piazza San Marco

Het Piazza San Marco is het meest bekende en belangrijkste plein van de stad. Dit plein werd door Napoleon ‘de Salon van Europa’ genoemd en het is de ingang voor veel verschillende bezienswaardigheden. Zo vind je aan dit plein de San Marco Basiliek, Torro dell’Orologio, de Campanile van Venetië (een klokkentoren van +/- 100 meter hoog) en de ingang van het Dogepaleis. Verder vind je op het plein verschillende terrasjes en winkels waardoor je jezelf hier zeker helemaal uit kunt leven.

San Marco Basiliek

Hierboven werd de San Marco Basiliek al genoemd, maar deze schitterende kerk mag zeker nog apart genoemd worden. De basiliek is rond 1060 gebouwd om de overblijfselen van de Heilige Marcus een veilige rustplaats te bieden. Van buiten is het al werkelijk een plaatje, maar als je naar binnengaat zal je zien dat hier ook kosten nog moeite gespaard zijn. Zo vind je hier bijvoorbeeld de schitterende Hemelvaartkoepel en Pinksterkoepel. Naast de kerk vind je de hierboven genoemde Campanile van Venetië welke je dus makkelijk na dit bezoek kunt gaan bezichtigen.

De Rialtobrug en -markt

Dit is de oudste brug van Venetië welke over de Canal Grande loopt. Het eerste ontwerp van de brug was een vlotbrug. Deze werd daarna vervangen door een houten brug en de brug die er nu staat is een stenen brug. Op de brug zelf vind je al diverse winkeltjes en vlak nabij de brug vind je een grote markt waar je van alles kunt kopen. De brug kan je het best aanschouwen vanaf het water, dus een gondelvaart is hier de ideale oplossing.

Gelukkig heeft de stad nog veel meer te bieden dan alleen bovenstaande, dus ga snel eens op visite in deze prachtige stad in Italië.

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen